Kecskesajtkrém

Kecskesajtkrém

Zellerszárral zsindelyezve - laktatási engedéllyel!

2 személyre

  • 5 dkg zselatinlap
  • 1 dl tejszín
  • 12 dkg lágy kecskesajt
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 2 db tojásfehérje
  • 8 db retek
  • 2 db paradicsom
  • 2 db zellerszár
  • 2 marék rucola
  • olívaolaj
  • bors
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A zselatinlapokat 10 percre hideg vízbe áztatjuk, majd alaposan lecsepegtetjük, és kinyomkodjuk belőlük a vizet. Egy edényben gőzfürdő felett egy kevés vizet forralunk, hozzáadjuk a zselatint, teljesen feloldjuk benne, majd hozzáöntjük a tejszínt is.

A villával áttört kecskesajtot meglocsoljuk egy kis olívaolajjal és az ecettel, majd habverővel addig verjük, míg laza szerkezetű nem lesz. Ezután hozzáöntjük a zselatinos tejszínhez, majd apránként hozzávegyítjük a habbá vert tojásfehérjét is, és sózzuk, borsozzuk.

Kikenünk 1-2 kisebb formát olívaolajjal, belekanalazzuk a sajtos keveréket, majd letakarva néhány órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor kiborítjuk a formából, és a tetejét karikára vágott retekkel díszítjük. Meghámozott és cikkekre vágott paradicsommal, zellerrel és rucolával körítjük. Meglocsoljuk olívaolajjal, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.