Kecskesajtos cékla pisztáciával recept

Kecskesajtos cékla pisztáciával
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

100 perc

Megnézték:
1341

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Céklaciklon - ízek forgataga, céklasaláta kecskesajttal.

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 db cékla
  • 3 evőkanál felaprított mogyoróhagyma
  • 2 evőkanál citromlé
  • 0.5 kiskanál só
  • 0.25 kiskanál bors
  • 10 dkg kecskesajt
  • 3 evőkanál durvára vágott sós pisztácia
  • 20 dkg rucola

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. A céklát alufóliába tekerve kb. 1-1,5 óráig sütjük, majd hagyjuk

kihűlni. Közben az apróra vágott mogyoróhagymát elkeverjük a citromlével, a sóval és a borssal.

A kihűlt céklát meghámozzuk, szeletekre vágjuk és elkeverjük a hagymás öntettel.

Egy 5-6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval a céklából korongokat vágunk, és a pogácsaszaggatót a céklán hagyva a felső részébe kecskesajtot töltünk, majd óvatosan kinyomjuk belőle.

Tálalás előtt a visszamaradt öntetből egy evőkanálnyit rálocsolunk, és a tetejét megszórjuk pisztáciával. Rucolával tálaljuk.


Kecskesajtos cékla pisztáciával recepthez kapcsolódó receptek

Kecskesajtos cékla pisztáciával

Kecskesajtos cékla pisztáciával

Céklaciklon - ízek forgataga, céklasaláta kecskesajttal.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés