Kecskesajtos szardellás lepény recept

Kecskesajtos szardellás lepény
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
335

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy kis tavaszidéző, hogy a kedvünk is jó legyen!

2 személyre

  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg teavaj
  • 2 csipet só
  • kevés hideg víz vagy 1 ek hideg tejszín

A töltelékhez:

  • 15 dkg kecskesajt
  • kis marék kakukkfű
  • 10 dkg fekete olajbogyó (én zöld paprikával töltöttet használtam)
  • 1 kis üveg szardella
  • 1 db tojás
  • só, bors
  • friss kakukkfű a díszítéshez
  • 6 db koktélparadicsom a díszítéshez
  • zöld olivabogyó a díszítéshez

Elkészítés

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, és annyi hideg vizet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.

2-3 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát egy lisztezett deszkán. Majd 9x12 cm-es téglalapokat vágunk ki belőle, a hosszanti oldalakat megkenjük kissé felvert tojással és kicsit felhajtjuk a szélét 6-7 mm peremet képezve. Ezt szintén megkenjük tojással.

A tésztadarabok közepét megszúrkáljuk villával, majd papírral bélelt sütőlemezre vagy tepsibe helyezzük.

A sajtot felaprítjuk kézzel, és szétosztjuk a tészta tetején. A szardellákat az olajbogyókkal és a lecsipkedett kakukkfüvet a sajt közé szórjuk, majd a hézagokat befedjük a maradék sajttal. Sóval, borssal ízesítjük, majd a szardella olajával meglocsoljuk.

Előmelegített sütőbe 190 fokon 25 percig sütjük. Miután megsült, friss kakukkfűvel, paradicsomgerezdekkel és zöld olívabogyóval díszítjük.


Kecskesajtos szardellás lepény recepthez kapcsolódó receptek

Kecskesajtos szardellás lepény

Kecskesajtos szardellás lepény

Egy kis tavaszidéző, hogy a kedvünk is jó legyen!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés