Kecskesajtos torta újkrumplival recept

Kecskesajtos torta újkrumplival
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

55 perc

Megnézték:
754

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Sós-szájúaknak - Az ideális torta

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 30 dkg újkrumpli
  • 40 dkg mirelit leveles tészta
  • 15 dkg friss kecskesajt
  • 1 marék petrezselyem
  • 1 marék tárkony
  • 2 evőkanál frissen összevágott snidling
  • só, bors
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

A megtisztított krumplit karikára vágjuk, forró sós vízben puhára főzzük, majd lecsepegtetjük és félretesszük hűlni.

A kiengedett tésztából kb. 25 cm átmérőjű korongot nyújtunk, és egy tepsibe helyezzük. A tészta széleitől 2 cm-re egy késsel vonalat rajzolunk, majd a belső körön sugárirányban apró vágásokat ejtünk.

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A kecskesajtot (a vonalon belül) a tésztára morzsoljuk, majd a tetejét megszórjuk petrezselyemmel, tárkonnyal és snidlinggel. (A zöld fűszerekből egy keveset félreteszünk a tálaláshoz.)

A krumplikarikákat a kecskesajt tetejére rendezzük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Meglocsoljuk az olajjal, és 20-25 percig sütjük, amíg a tészta széle aranybarna nem lesz. A maradék zöld fűszerrel megszórva tálaljuk.


Kecskesajtos torta újkrumplival

Kecskesajtos torta újkrumplival

Sós-szájúaknak - Az ideális torta

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés