Kecskesajttal töltött szűzpecsenye padlizsánraguval recept
Beküldő: vajdamarta Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Az augusztusi hőséget idézi a csípős padlizsán, mely a húsba olvadó kecskesajt fűszeres ízének méltó kiegészítője.
A recept hozzávalói ( személyre)
A hozzávalók
- 80 dkg szűzpecsenye
- 4 szelet bacon
- 6 ek étolaj
- sertéssült fűszerkeverék
- 16 dkg kecskesajt
- 5 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db piros húsú paprika
- 1 db nagyobb padlizsán
- só
- chili-krém
- provence-i fűszerkeverék
Elkészítés
A szűzpecsenyét 8 korongra vágjuk, fólia alatt letakarva kissé ellapítjuk. Az étolajba keverjük a sertéssült fűszert, bekenjük vele a szeleteket, befedjük és 4-6 órán át a hűtőben érleljük. Legjobb előző este bepácolni. Készítéskor lecsepegtetjük a húst, betakarjuk 1-1 szelet félbehajtott baconnel, a félujjnyi vastagra vágott sajtrudat a közepébe tesszük, feltekerjük, hústűvel megtűzzük, hogy ne folyhasson ki az olvadó sajt. A serpenyőbe tett, felforrósított pácolajban megpirítjuk, majd 10 percre 200 fokos sütőbe helyezzük.
A raguhoz az olívaolajon rózsaszínűre sütjük a kockára vágott vöröshagymát, félidőben mellétesszük a feldarabolt pirospaprikát. A megmosott padlizsánt héjastól 2 cm-es kockára vágjuk, a hagymához tesszük, puhulásig pirítjuk, majd megsózzuk, chili-krémmel és provence-i keverékkel fűszerezzük. Tálaláskor félbevágjuk a sajttal töltött húsokat, a csípős raguval és párolt rizskupolával körítjük, chilivel és zsályalevelekkel díszítjük.
Jó étvágyat kívánok!
Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta
Kecskesajttal töltött szűzpecsenye padlizsánraguval recepthez kapcsolódó receptek
Kecskesajttal töltött szűzpecsenye padlizsánraguval
Hozzászólások a(z) Kecskesajttal töltött szűzpecsenye padlizsánraguval recepthez









