Kecskesajttal töltött szűzpecsenye padlizsánraguval recept

Kecskesajttal töltött szűzpecsenye padlizsánraguval
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
3515

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az augusztusi hőséget idézi a csípős padlizsán, mely a húsba olvadó kecskesajt fűszeres ízének méltó kiegészítője.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A hozzávalók

  • 80 dkg szűzpecsenye
  • 4 szelet bacon
  • 6 ek étolaj
  • sertéssült fűszerkeverék
  • 16 dkg kecskesajt
  • 5 ek olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db piros húsú paprika
  • 1 db nagyobb padlizsán
  • chili-krém
  • provence-i fűszerkeverék

Elkészítés

A szűzpecsenyét 8 korongra vágjuk, fólia alatt letakarva kissé ellapítjuk. Az étolajba keverjük a sertéssült fűszert, bekenjük vele a szeleteket, befedjük és 4-6 órán át a hűtőben érleljük. Legjobb előző este bepácolni. Készítéskor lecsepegtetjük a húst, betakarjuk 1-1 szelet félbehajtott baconnel, a félujjnyi vastagra vágott sajtrudat a közepébe tesszük, feltekerjük, hústűvel megtűzzük, hogy ne folyhasson ki az olvadó sajt. A serpenyőbe tett, felforrósított pácolajban megpirítjuk, majd 10 percre 200 fokos sütőbe helyezzük.

A raguhoz az olívaolajon rózsaszínűre sütjük a kockára vágott vöröshagymát, félidőben mellétesszük a feldarabolt pirospaprikát. A megmosott padlizsánt héjastól 2 cm-es kockára vágjuk, a hagymához tesszük, puhulásig pirítjuk, majd megsózzuk, chili-krémmel és provence-i keverékkel fűszerezzük. Tálaláskor félbevágjuk a sajttal töltött húsokat, a csípős raguval és párolt rizskupolával körítjük, chilivel és zsályalevelekkel díszítjük.

Jó étvágyat kívánok!

Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta


Kecskesajttal töltött szűzpecsenye padlizsánraguval recepthez kapcsolódó receptek

Kecskesajttal töltött szűzpecsenye padlizsánraguval

Kecskesajttal töltött szűzpecsenye padlizsánraguval

Az augusztusi hőséget idézi a csípős padlizsán, mely a húsba olvadó kecskesajt fűszeres ízének méltó kiegészítője.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Kecskesajttal töltött szűzpecsenye padlizsánraguval recepthez

thumb
vajdamarta - 2012. december 13. 12345
Köszönöm, Ibolyám!
thumb
ibi1950 - 2012. december 13. 12345
Kedves Márti!

Nagyon gusztusos ételt készítettél, gratulálok hozzá! 5 csillag. ibi1950