Kék sajtos puffancs recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 70 perc
Megnézték: |
Játszi könnyedséggel - finom kis gurigák!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 0.6 dl száraz fehérbor
- 0.6 dl víz
- 5 dkg vaj
- 0.75 kiskanál frissen őrölt bors (¾ kiskanál)
- 0.25 kiskanál só
- 10 dkg liszt
- 3 db tojás
- 10 dkg kék sajt
Elkészítés
Az első 5 hozzávalót közepes lángon felforraljuk, hozzáadjuk a lisztet, majd addig keverjük, míg tészta állaga nem lesz, és el nem válik az edény falától. A tűzről levéve 5 percig hűlni hagyjuk.
Ezalatt felverjük a tojást, egy evőkanálnyit félreteszünk belőle, a maradékot pedig 3 részletben a tésztához adjuk, és alaposan összedolgozzuk.
Hozzáadjuk az elmorzsolt kék sajtot, azzal is összedolgozzuk, majd diónyi adagokat kanalazunk belőle egy sütőpapírral kibélelt tepsibe (2-2,5 cm helyet hagyva közöttük).
A golyók tetejét megkenjük a félretett tojással, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük. (Fogyasztás előtt akár egy héttel is elkészíthetjük. Ilyenkor jól záródó dobozban tartsuk a hűtőben, és fogyasztás előtt forró sütőben néhány perc alatt melegítsük át!)