Kék sajtos puffancs recept

Kék sajtos puffancs

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
563

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Játszi könnyedséggel - finom kis gurigák!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 0.6 dl száraz fehérbor
  • 0.6 dl víz
  • 5 dkg vaj
  • 0.75 kiskanál frissen őrölt bors (¾ kiskanál)
  • 0.25 kiskanál só
  • 10 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 10 dkg kék sajt

Elkészítés

Az első 5 hozzávalót közepes lángon felforraljuk, hozzáadjuk a lisztet, majd addig keverjük, míg tészta állaga nem lesz, és el nem válik az edény falától. A tűzről levéve 5 percig hűlni hagyjuk.

Ezalatt felverjük a tojást, egy evőkanálnyit félreteszünk belőle, a maradékot pedig 3 részletben a tésztához adjuk, és alaposan összedolgozzuk.

Hozzáadjuk az elmorzsolt kék sajtot, azzal is összedolgozzuk, majd diónyi adagokat kanalazunk belőle egy sütőpapírral kibélelt tepsibe (2-2,5 cm helyet hagyva közöttük).

A golyók tetejét megkenjük a félretett tojással, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük. (Fogyasztás előtt akár egy héttel is elkészíthetjük. Ilyenkor jól záródó dobozban tartsuk a hűtőben, és fogyasztás előtt forró sütőben néhány perc alatt melegítsük át!)


Kék sajtos puffancs recepthez kapcsolódó receptek

Kék sajtos puffancs

Kék sajtos puffancs

Játszi könnyedséggel - finom kis gurigák!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés