Kékáfonyás sajttorta

Kékáfonyás sajttorta

Melegítsük elő a sütőt, béleljünk ki egy közepes tepsit.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 8 dkg pirított, őrölt mandula
  • 5 dkg zabpehely
  • 10 dkg morzsolt zabkeksz
  • 10 dkg vaj

A krémhez:

  • 35 dkg krémsajt (mint mascarpone)
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál kukoricaliszt (keményítő)
  • 1 db citrom reszelt héja és leve
  • 2 db felvert tojás
  • 2 db alma
  • 12 dkg áfonya (friss vagy fagyasztott félig felengedve)
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Keverjük össze a mandulát a zabpehellyel és a keksszel, adjuk hozzá az olvasztott vajat, s nyomkodjuk a masszát a sütőedénybe.

A krémhez turmixoljuk vagy keverjük össze a sajtot a cukorral, kukoricaliszttel és 2 teaskanál citromhéjjal. Adjuk hozzá a tojásokat és keverjük krémesre. Reszeljük le az almát és keverjük össze citromlével. (Ha kell, nyomkodjuk ki a felesleges levet).

Terítsük a tésztára, szórjuk meg áfonyával, és öntsük rá a krémet. Süssük kb. 30 percet. Ha teljesen kihűlt, szeleteljük fel.