Keksz tekercs

Keksz tekercs

Ezt a receptet még anyukámtól tanultam. Bármilyen ünnepre alkalmas. A család egyik kedvenc süteménye! A mi még nagyon jó benne hogy sütés nélkül készíthető!!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 3 rúdhoz:

  • 1 kg darált keksz
  • 30 dkg porcukor
  • 30 dkg darált dió
  • 5 dl fekete kávé + 1-2 evőkanál kakaó ( ha kis gyerek is fogyasztja akkor cikória kávéval készítsük)
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál rum (nem szükséges)

A töltelékhez:

  • 30 dkg vaj
  • 30 dkg porcukor

A díszítéshez:

  • 1 csomag kókuszreszelék

Nyújtáshoz és feltekeréshez:

  • egy erősebb nagy nejlon zacskó vagy bármi más amivel szépen feltudjuk tekerni
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A darált kekszet, porcukrot, diót egy tálba teszem, hozzáadom a kávét és a kakaót ( rumot), majd a vaníliás cukrot, és jól össze dolgozom. A vajat a cukorral habosra kavarom.

A tésztát 3 egyenlő részre osztom. Majd egy vastagabb nejlon zacskót szét vágok és ezen kinyújtom a tésztát, megkenem a krémmel, meghintem egy kevés kókuszreszelékkel. Majd a zacskó segítségével szépen feltekerem. A tekerésnél ügyeljünk, hogy jó szoros legyen. Mert ha nem az akkor szeletelésnél könnyen széteshet.

Ha feltekertük, kókuszreszelékkel meghintjük, a zacskónk segítségével könnyen meg tudjuk hempergetni. Majd óvatosan csúsztassuk rá a tálcára, itt is ügyeljünk, hogy ahol befejeződött a tekerés, az legyen az alja. Majd egy fél órára tegyük hűtőbe, ha letelt az idő fokpakkal fedjük be. Készítette: Földi Anikó