Kekszes, rumos, őzgerinces mámor recept

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
napsugar

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
231

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Igazi húsvéti ínyencség, a család és a gyerekek egyik kedvence.

5 személyre

  • 1 bögre víz
  • 1.5 bögre cukor
  • 3 bögre darált háztartási keksz
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg háztartási keksz összetördelve
  • rumaroma

Elkészítés

A vizet feltesszük melegedni. Belemérjük a cukrot, a margarint, a kakaóport, hagyjuk egyszer felforrni. Félrehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a rumaromát, a darált kekszet, majd a darabosat is, és főzzük még kicsit lassú tűznél 3-4 percig. Utána fóliával bélelt őzgerincbe öntjük, a tetejét vizes kanállal elegyengetjük. Ha kihűlt, hűtöbe tesszük egy éjszakára, alufóliába becsavarva. Másnap feltálalhatjuk az ünnepi asztalra. :)


Kekszes, rumos, őzgerinces mámor recepthez kapcsolódó receptek

A kép nem található/var/www/vhosts/www.receptvarazs.hu/

Kekszes, rumos, őzgerinces mámor

Igazi húsvéti ínyencség, a család és a gyerekek egyik kedvence.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés