Kekszes, rumos, őzgerinces mámor

A kép nem található/var/www/vhosts/www.receptvarazs.hu/

Igazi húsvéti ínyencség, a család és a gyerekek egyik kedvence.

5 személyre

  • 1 bögre víz
  • 1.5 bögre cukor
  • 3 bögre darált háztartási keksz
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg háztartási keksz összetördelve
  • rumaroma
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A vizet feltesszük melegedni. Belemérjük a cukrot, a margarint, a kakaóport, hagyjuk egyszer felforrni. Félrehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a rumaromát, a darált kekszet, majd a darabosat is, és főzzük még kicsit lassú tűznél 3-4 percig. Utána fóliával bélelt őzgerincbe öntjük, a tetejét vizes kanállal elegyengetjük. Ha kihűlt, hűtöbe tesszük egy éjszakára, alufóliába becsavarva. Másnap feltálalhatjuk az ünnepi asztalra. :)