Kekszes almás

Kekszes almás

Egy habkönnyű almás finomság, mely egy csodás piknikre a koronát teszi fel.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 0.5 kg háztartási keksz
  • 0.5 kg alma
  • ízlés szerint: fahéj, citromlé, cukor (ha nem savanyú almát használunk, szinte nem is kell, vagy csak minimális mennyiség)
  • 3 dl víz
  • 2 dl tej
  • 2 csomag főzős vaniliás pudingpor
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Az almát lereszeljük, egy lábosban ízlés szerint fahéjjal, citromlével, cukorral, 3 dl vízzel összeforraljuk. (Én nagyon kevés cukrot szoktam hozzátenni.) A tejet csomómentesre keverjük a vaniliás pudingporokkal, hozzáöntjük az almához és az egészet összefőzzük.

Egy kisméretű tepsit fóliával kibélelünk, rárakunk egy sor háztartási kekszet, majd erre jön az almás massza fele (ne legyen túl vékonyan!), erre megint egy sor keksz, majd alma, s a tetejére keksz kerüljön. A tetejére is fóliát teszel, ha kihűlt 1 napig a hűtőben állni hagyod, utána tudod szeletelni.

Ezt leöntheted csokimázzal is, de anélkül is nagyon finom. Ha nem piknikre viszed, akár pikáns gyümölcsöntettel is tálalhatod. Én minimum dupla adaggal szoktam egyszerre készíteni, mert nagyon finom, nem édes, s mindenki nagyon szereti.