Kekszes banános-krémes recept
Beküldő: Tündi konyha Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
Könnyen elkészíthető ez a sütés nélküli finomság! Csak rétegezni kell a hozzá valókat és a házilag főzött krémet. Tökéletes baráti összejövetelekre, születés-névnapozásra ... stb. Az a jó benne, hogy pillanatok alatt elkészül és még elrontani sem lehet.
- 5 kg négyzet alakú háztartási keksz
- 6 db banán
- 800 ml tej
- 7 evőkanál kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 db tojássárgája
- 4 evőkanál liszt
- 15 dkg ráma margarin
- a tetejére csokoládé (reszelt)
Elkészítés
Elkészítés: (Forma átmérője: 30cm x 15,5cm)
1. Először a krémet főzzük meg: a tojássárgákat a cukorral, a vaníliás cukorral, a liszttel és pár kanál tejjel csomómentesen, jól kikeverjük. A maradék tejhez öntjük a cukros-tojássárgás keveréket és folyamatosan kevergetve puding sűrűségűre főzzük. Ha kész, azonnal még forrón beletesszük a margarint, és addig kevergetjük, míg el nem olvad.
2. Elkezdjük a formának az alját kirakni szorosan a kekszekkel. Utána a kekszek tetejére simítunk a főzött krémből, majd a krémre rátesszük a felkarikázott banánt szépen egymás mellé. Ezt a rétegezést addig folytassuk, míg el nem fogynak a hozzávalók (nekem 4 sor lett). Mindenképp a rétegezést krémmel fejezzük be.
3. Betesszük a hűtőbe pihenni, puhulni. (Jó, ha legalább 24 órát áll a hűtőben, addigra tuti, hogy megpuhul a keksz)
4. Tálalás előtt megszórjuk reszelt csokoládéval, és egyforma szeletekre felvágjuk.