Kekszes banános-krémes recept

Kekszes banános-krémes
0.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Tündi konyha

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
846

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Könnyen elkészíthető ez a sütés nélküli finomság! Csak rétegezni kell a hozzá valókat és a házilag főzött krémet. Tökéletes baráti összejövetelekre, születés-névnapozásra ... stb. Az a jó benne, hogy pillanatok alatt elkészül és még elrontani sem lehet.

8 személyre

  • 5 kg négyzet alakú háztartási keksz
  • 6 db banán
  • 800 ml tej
  • 7 evőkanál kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 db tojássárgája
  • 4 evőkanál liszt
  • 15 dkg ráma margarin
  • a tetejére csokoládé (reszelt)

Elkészítés

Elkészítés: (Forma átmérője: 30cm x 15,5cm)

1. Először a krémet főzzük meg: a tojássárgákat a cukorral, a vaníliás cukorral, a liszttel és pár kanál tejjel csomómentesen, jól kikeverjük. A maradék tejhez öntjük a cukros-tojássárgás keveréket és folyamatosan kevergetve puding sűrűségűre főzzük. Ha kész, azonnal még forrón beletesszük a margarint, és addig kevergetjük, míg el nem olvad.

2. Elkezdjük a formának az alját kirakni szorosan a kekszekkel. Utána a kekszek tetejére simítunk a főzött krémből, majd a krémre rátesszük a felkarikázott banánt szépen egymás mellé. Ezt a rétegezést addig folytassuk, míg el nem fogynak a hozzávalók (nekem 4 sor lett). Mindenképp a rétegezést krémmel fejezzük be.

3. Betesszük a hűtőbe pihenni, puhulni. (Jó, ha legalább 24 órát áll a hűtőben, addigra tuti, hogy megpuhul a keksz)

4. Tálalás előtt megszórjuk reszelt csokoládéval, és egyforma szeletekre felvágjuk.


Kekszes banános-krémes recepthez kapcsolódó receptek

Kekszes banános-krémes

Kekszes banános-krémes

Könnyen elkészíthető ez a sütés nélküli finomság! Csak rétegezni kell a hozzá valókat és a házilag főzött krémet. Tökéletes baráti összejövetelekre, születés-névnapozásra ... stb. Az a jó benne, hogy pillanatok alatt elkészül…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés