Kekszes őzgerinc

Kekszes őzgerinc
8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 5 dkg kakaópor
  • 25 dkg porcukor
  • 2 dl víz
  • 50 dkg háztartási keksz
  • 25 dkg margarin
  • 0.5 dl rum
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A vizet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a porcukrot, a kakaót és a margarint. 5-10 percig kevergetve főzzük. A tűzről levéve, rummal ízesítjük, a kétféle kekszet belekeverjük. Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal, a kekszes masszát belesimítjuk. Ha kihűlt 2 órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

Tálaláskor vágódeszkára borítjuk, lehúzzuk róla a folpackot, és a már elkészült kekszes őzgerinc tekercsünket vékonyan szeleteljük, és tálaljuk.