KEKSZKRÉMES recept
|
Beküldő: kato Nehézség: Elkészítési idő: 25 perc
Megnézték: |
Ha sok tojásfehérje marad meg, mindig ezt a sütit készítem.
- 35 dkg kristálycukor
- 1 l víz
- 25 dkg téglalap alakú keksz
- 4 csomag vaníliapuding (főzős)
- 2 csomag vaníliás cukor
- tojásfehérje
- kakaópor
Elkészítés
Egy tepsit kibélelünk a keksszel.
A pudingot a vaníliás cukorral, 10 dkg kristálycukorral és a vízzel összekeverjük. A tojásfehérjéket a 25 dkg cukorral gőz fölött kemény habbá verjük. A pudingot lassú tűzön sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk a felvert habot, és még 3 percig tovább főzzük.
Forrón a kekszre kenjük, a tetejét keksszel betakarjuk, és letakarjuk egy száraz kendővel. Miután kihűlt, a tetejét megszórjuk kakaóporral, esetleg porcukorral.

KEKSZKRÉMES
Ha sok tojásfehérje marad meg, mindig ezt a sütit készítem.