Keksztekercs rumos-kókuszos krémmel

Keksztekercs rumos-kókuszos krémmel

A család nagy kedvence a keksztekercs. Karácsonykor és ünnepi alkalmakkor mindig az asztalra kerül.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 2 rúdhoz

  • 50 dkg keksz (háztartási)
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 1 ek kakaó
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 dl rum (v. rumaroma)
  • 2 dl lefőzött erős feketekávé

A krémhez

  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 cs kókuszreszelék (10 dkg-os)
  • rumaroma
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A kekszet ledaráljuk, hozzáadjuk a cukrot, a darált diót, a kakaót és jól összekeverjük.

Ezután hozzáöntjük a rumot, (vagy a rumaromát), és a kávé egy részét. Elkezdjük összegyúrni, majd a maradék kávét apránként hozzáadagoljuk, nehogy túl lágy legyen a tészta. (Lehet, hogy nem kell bele az összes kávé.)

Egy nagyobb sütőpapírt leterítünk, majd jól megszórjuk kókuszreszelékkel. Ráhelyezzük a tésztát, majd kb. fél cm vastagra kinyújtjuk.

A margarint jól kikeverjük a cukorral, a kókuszreszelékkel és az ízlés szerinti mennyiségű rumaromával.

Óvatosan rákenjük a krémet a kinyújtott kekszre, majd a papír segítségével feltekerjük.

Tálcára helyezzük, majd betesszük a hűtőbe egy-két órácskára. Ezalatt az ízek összeérnek, és könnyen szeletelhető lesz a tekercsünk.

Közvetlenül tálalás előtt szeleteljük fel.