Kelbe göngyölt harcsa recept

Kelbe göngyölt harcsa
1 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Eszter

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
838

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egyszerűen elkészíthető fogás, érdemes kipróbálni a receptet. A harcsa és a sajt keveréke a kelkáposztalevélben érdekes és pikáns.

4 személyre

  • 8 közepes méretű kelkáposztalevél
  • 20 dkg rokfort tipusú sajt
  • 40 dkg filézett harcsa
  • 1 ek tejföl

A mártáshoz

  • 1 ek sherry
  • 0.5 db húsleveskocka
  • 2 dl tej
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

A kellevelek vastag ereit eltávolítjuk, a forrásban lévő, enyhén sós vízben 1 percig főzzük. Ezután hideg vízbe tesszük, majd lecsöpögtetjük.

A harcsát és a sajtot apró kockára vágjuk és egy kanálnyi tejföllel pépesítjük. Ezt a masszát 8 részre osztjuk és a kellevelekbe csomagoljuk. Egy hőálló tálba sorakoztatjuk őket.

A tejfölt a tejszínnel és a sherryvel összekeverjük, belemorzsoljuk a leveskockát és a kelre locsoljuk.

180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.

A kelbatyukat párolt rizzsel és ízlés szerinti zöldségekkel tálaljuk.


Kelbe göngyölt harcsa recepthez kapcsolódó receptek

Kelbe göngyölt harcsa

Kelbe göngyölt harcsa

Egyszerűen elkészíthető fogás, érdemes kipróbálni a receptet. A harcsa és a sajt keveréke a kelkáposztalevélben érdekes és pikáns.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés