Kelbe göngyölt harcsa recept
Beküldő: Eszter Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Egyszerűen elkészíthető fogás, érdemes kipróbálni a receptet. A harcsa és a sajt keveréke a kelkáposztalevélben érdekes és pikáns.
- 8 közepes méretű kelkáposztalevél
- 20 dkg rokfort tipusú sajt
- 40 dkg filézett harcsa
- 1 ek tejföl
- só
A mártáshoz
- 1 ek sherry
- 0.5 db húsleveskocka
- 2 dl tej
- 2 dl tejföl
Elkészítés
A kellevelek vastag ereit eltávolítjuk, a forrásban lévő, enyhén sós vízben 1 percig főzzük. Ezután hideg vízbe tesszük, majd lecsöpögtetjük.
A harcsát és a sajtot apró kockára vágjuk és egy kanálnyi tejföllel pépesítjük. Ezt a masszát 8 részre osztjuk és a kellevelekbe csomagoljuk. Egy hőálló tálba sorakoztatjuk őket.
A tejfölt a tejszínnel és a sherryvel összekeverjük, belemorzsoljuk a leveskockát és a kelre locsoljuk.
180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
A kelbatyukat párolt rizzsel és ízlés szerinti zöldségekkel tálaljuk.
Kelbe göngyölt harcsa recepthez kapcsolódó receptek
Kelbe göngyölt harcsa
Egyszerűen elkészíthető fogás, érdemes kipróbálni a receptet. A harcsa és a sajt keveréke a kelkáposztalevélben érdekes és pikáns.