Kelbimbósaláta

Kelbimbósaláta

Fogyaszthatjuk csak így magában, vagy éppen kínálhatjuk pl. sültek mellé köretként is.

2 személyre

  • 50 dkg kelbimbó
  • 1 db gránátalma
  • 10 dkg sózott földimogyoró
  • 0.5 db citrom leve
  • 1 teáskanál cukor (v. édesítőszer)
  • őrölt színes bors
  • 3 evőkanál mogyoróolaj
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A kelbimbó külső leveleit szedjük le, majd mossuk meg, és alaposan csepegtessük le. Ezután vágjuk félbe, majd helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsire.

Ezután ízlés szerint sózzuk, frissen őröljünk rá borsot, és locsoljuk meg 1-2 ek mogyoróolajjal (v. ízlés szerinti olajjal) és helyezzük be előmelegített sütőbe. Közepes hőmérsékleten süssük 15-20 perc alatt készre.

A dresszinghez a maradék olajat keverjük össze a citromlével, és ízlés szerint cukorral, (v. édesítőszerrel) majd tegyük félre.

A gránátalmát magozzuk ki úgy, hogy a fehér, hártyás része ne kerüljön bele.

A megsült kelbimbót tegyük bele egy tálba, szórjuk meg a gránátalma maggal, és a mogyoróval, majd locsoljuk meg a dresszinggel.

Tálalhatjuk melegen, vagy ízlés szerint hidegen is. Kínálhatjuk sültek mellé, de így magában is fogyaszthatjuk pl. vacsorára.