Keleti csirkesaláta recept

Keleti csirkesaláta

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1551

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A hagyományos csirkesalátát keleties változatban készítjük el: a grillezett húst naranccsal, újhagymával, cukorborsóhüvellyel és licsivel elegyítjük, majd földimogyoró-krémes öntettel tálaljuk.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 45 dkg kötöző- vagy római saláta
  • 11.5 dkg cukorborsóhüvely
  • 1 konzerv (45 dkg) lecsepegtetett és félbe vágott licsi
  • 1 db meghámozott és gerezdekre szedett narancs
  • 1 db kimagozott és felszeletelt szilva
  • 4 db vékonyra felkarikázott újhagyma
  • 35 dkg csirkemellfilé bőr nélkül
  • 5 evőkanál zsírszegény majonéz
  • 3 evőkanál lágy földimogyoróvaj
  • 1 finomra aprított fokhagymagerezd

Elkészítés

A zöldsalátát vékony csíkokra vágjuk, és egy nagy salátástálba tesszük. Megtisztítjuk a cukorborsóhüvelyt, ferdén félbe vágjuk, és a salátához adjuk. Beletesszük a licsit, a narancsot, a szilvát és az újhagymát, majd az egészet összeforgatjuk.

Egy bordás grillserpenyőt bepermetezünk olajozóspray-vel, és közepes lángra helyezzük. Körülbelül 2 perc múlva, amikora serpenyő már jól átforrósodott, beletesszük a csirkemelleket, és mindkét oldalukon megpirítjuk őket.

Közben egy tálban simára keverjük a majonézt a földimogyoróvajjal és a fokhagymával. A csirkét ferdén, vékonyan felszeleteljük, és a salátástálba tesszük. Végül a salátát összeforgatjuk az öntettel, és tálaljuk.

Tipp:

• Ezt a salátát másféle húsokkal, sőt rákkal is elkészíthetjük. A csirkemell helyett báránycombot, pulykamellet, sertés szűzpecsenyét, marhabélszínt vagy -hátszínt vagy páncéljából kibontott garnélát pirítunk meg. A zöldsaláta helyett használhatunk spenótot is.

Miért egészséges?

A licsi C-vitaminban és káliumban gazdag. A Dél-Kínából származó gyümölcs frissen csupán egy hétig tartható el, ezért nem könnyű hozzájutni, konzervben azonban ma már sok helyen kapható.

A recept tápértéke:

Energia 300 kcal, zsír 12 g (ebből telített 2,5 g), fehérje 26 g, szénhidrát 23 g, nátrium 274 mg (só 0,68 g), élelmi rost 3 g., Hasznos káliumforrás (647 mg)


Keleti csirkesaláta

Keleti csirkesaláta

A hagyományos csirkesalátát keleties változatban készítjük el: a grillezett húst naranccsal, újhagymával, cukorborsóhüvellyel és licsivel elegyítjük, majd földimogyoró-krémes…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés