Keleti csirkesaláta

Keleti csirkesaláta

A hagyományos csirkesalátát keleties változatban készítjük el: a grillezett húst naranccsal, újhagymával, cukorborsóhüvellyel és licsivel elegyítjük, majd földimogyoró-krémes öntettel tálaljuk.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 45 dkg kötöző- vagy római saláta
  • 11.5 dkg cukorborsóhüvely
  • 1 konzerv (45 dkg) lecsepegtetett és félbe vágott licsi
  • 1 db meghámozott és gerezdekre szedett narancs
  • 1 db kimagozott és felszeletelt szilva
  • 4 db vékonyra felkarikázott újhagyma
  • 35 dkg csirkemellfilé bőr nélkül
  • 5 evőkanál zsírszegény majonéz
  • 3 evőkanál lágy földimogyoróvaj
  • 1 finomra aprított fokhagymagerezd
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A zöldsalátát vékony csíkokra vágjuk, és egy nagy salátástálba tesszük. Megtisztítjuk a cukorborsóhüvelyt, ferdén félbe vágjuk, és a salátához adjuk. Beletesszük a licsit, a narancsot, a szilvát és az újhagymát, majd az egészet összeforgatjuk.

Egy bordás grillserpenyőt bepermetezünk olajozóspray-vel, és közepes lángra helyezzük. Körülbelül 2 perc múlva, amikora serpenyő már jól átforrósodott, beletesszük a csirkemelleket, és mindkét oldalukon megpirítjuk őket.

Közben egy tálban simára keverjük a majonézt a földimogyoróvajjal és a fokhagymával. A csirkét ferdén, vékonyan felszeleteljük, és a salátástálba tesszük. Végül a salátát összeforgatjuk az öntettel, és tálaljuk.