Keleti tyúkhúsleves recept

Keleti tyúkhúsleves

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

15 perc

Megnézték:
1402

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Amennyiben nem áll minden alapanyag rendelkezésünkre ehhez a leveshez, a shiitake gomba helyett használhatunk laskagombát, a római saláta helyettesíthető vízitormával és a vermicelli hagyományos cérnametélttel.

4 személyre

  • 1.2 l tyúkhúsalaplé
  • 10 dkg shiitake gomba
  • 7.5 dkg római saláta
  • 1 db nagy tojás
  • 1 kis csomó korianderzöld
  • 40 g vermicelli (rövid spagetti)
  • 0.25 kiskanál cayenne-i bors

Elkészítés

A tyúkhúsalaplét egy nagy fazékban feltesszük főni a cayenne-i borssal.

Közben a gombát megmossuk, megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. Ha szükséges, a saláta külső leveleit eltávolítjuk, kimérjük a kívánt mennyiséget, megmossuk és finomra összevágjuk. A tojást gondosan felverjük és félretesszük. A koriandert megmossuk, salátacentrifugában megszárítjuk, és egy evőkanálnyi mennyiséget apróra vágunk.

Amikor az alaplé forrni kezd, beletesszük a gombát, a hőfokot mérsékeljük és 2 percig főzzük. A vermicellit egy kicsit szétnyomjuk, és a levesben 3 percig főzzük. Beletesszük a levesbe a salátát, a tűzhelyet magasabb hőfokra állítjuk, és a levest felforraljuk

A fazekat levesszük a tűzhelyről, majd a tojást belekeverjük a levesbe. Ezután hozzáadjuk a koriandert is, és azonnal tálaljuk.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 80 kcal/336 kJ energia, 8 g szénhidrát, 6 g fehérje, 2 g zsír (ebből 1 g telített zsírsav), vitaminok: B-vitaminok és E-vitamin


Keleti tyúkhúsleves recepthez kapcsolódó receptek

Keleti tyúkhúsleves

Keleti tyúkhúsleves

Amennyiben nem áll minden alapanyag rendelkezésünkre ehhez a leveshez, a shiitake gomba helyett használhatunk laskagombát, a római saláta helyettesíthető vízitormával és a vermicelli hagyományos cérnametélttel.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés