Kelkáposzta-főzelék burgonya nélkül recept

Kelkáposzta-főzelék burgonya nélkül
4 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
4424

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Téli főzelék a kelkáposzta, de a friss szedésből főzeléknek nyáron is elkészíthető. Kissé ropogósra, ressre főztem. Rendhagyó módon a főtt burgonyát más ételhez tettem félre, csak a levét használtam fel a kelkáposztához.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 6 dl főtt burgonyalé
  • 60 dkg kelkáposzta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 mokkáskanál törött pirospaprika
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 db Knorr erőleves kocka
  • majoranna
  • törött bors

Elkészítés

Megtisztítjuk a fokhagymát, fokhagymanyomón átpréseljük. A megmosott és cikkekre vágott kelkáposztát az enyhén sós burgonyalében forrás után 10 percre feltesszük főni, közben a leveskockával meg a fele fokhagymával ízesítjük.

A rántás készítéséhez serpenyőbe öntjük az olajat, felforrósítjuk, beleszórjuk a lisztet, nagyon rövid ideig, kb. fél percig sütjük állandó keverés mellett. Nehogy megégjen, mert az égett rántás nagyon el tudja rontani az ételt!

Levesszük a hőről, gyorsan hozzá adjuk a maradék fokhagymát, fűszerpaprikát. A főzelékbe kanalazzuk, csomómentesre keverjük. 1 perc alatt összeforraljuk, majoránnával és törött borssal illatosítjuk, majd tálalásig lefedve pihentetjük. Szaftos csibehússal, fasírttal vagy sült kolbászfélékkel tálaljuk puha kenyér kíséretében. Jó étvágyat kívánok! Készítette Nyersné Vajda Márta


Kelkáposzta-főzelék burgonya nélkül recepthez kapcsolódó receptek

Kelkáposzta-főzelék burgonya nélkül

Kelkáposzta-főzelék burgonya nélkül

Téli főzelék a kelkáposzta, de a friss szedésből főzeléknek nyáron is elkészíthető. Kissé ropogósra, ressre főztem. Rendhagyó módon a főtt burgonyát más ételhez tettem félre, csak a levét használtam fel a kelkáposztához.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés