Kelkáposztaleves recept

Kelkáposztaleves

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
1570

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Forró üdvözlet a keltől - remélem hamarosan találkozunk!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 3 db közepes burgonya
  • 1 db kelkáposzta
  • 1 szelet bacon
  • 1.5 dkg vaj
  • olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés

A krumplit meghámozzuk és kockára vágjuk. A kelkáposztából 2 szép zöld levelet félreteszünk, a többit durvára vágjuk.

A káposztát a krumplival és a baconnel együtt egy edényben felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd 45 percig főzzük.

A félretett káposztaleveleket egy kevés olajon megfuttatjuk, majd félretesszük.

A főzőléből kivesszük a bacont, a leveshez hozzáadjuk a vajat, és botmixerrel pürésítjük. sózzuk, borsozzuk, majd a zöld leveleket a tetejére helyezve tálaljuk.


Kelkáposztaleves recepthez kapcsolódó receptek

Kelkáposztaleves

Kelkáposztaleves

Forró üdvözlet a keltől - remélem hamarosan találkozunk!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés