Kelt bucik recept

Kelt bucik
5 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
4801

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Lehangoltság ellen: naponta kétszer szájon át bevenni! Az alap kelt tészta receptjéért kattints ide!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 adag kelt tészta
  • vaj és liszt a sütőformába
  • 1 db tojás

Elkészítés

A recept szerint kelt tésztát készítünk, majd 4 egyenlő részre osztjuk, és belisztezett felületen átgyúrjuk.

Kivajazunk, kilisztezünk egy hosszúkás kenyérsütő formát, beletesszük a labdacsokat, majd meleg helyen letakarva további 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

A bucik közepét bevágjuk, a tetejüket megkenjük az enyhén felvert tojással, és 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük. Mielőtt kivennénk a formából, 10 percig hűlni hagyjuk.

Tipp:

Az alap kelt tészta receptje: http://www.receptvarazs.hu/receptek/tesztak/alap_kelt_teszta


Kelt bucik recepthez kapcsolódó receptek

Kelt bucik

Kelt bucik

Lehangoltság ellen: naponta kétszer szájon át bevenni! Az alap kelt tészta receptjéért kattints ide!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Kelt bucik recepthez

thumb
vicus51 - 2012. november 27.
Ez üres buci! Nem lehetne belül valamivel feldobni? gondolok itt szilvára, lekvárra. Ha szeretnék beletenni kérnék rá is receptet. Köszi