Kelt csörögefánk recept
Beküldő: Réka1987 Nehézség: Elkészítési idő: 50 perc
Megnézték: |
Laktatós finom, kezdők is elkészíthetik!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 25 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 4 db tojássárgája
- 1 dkg élesztő
- 1 dl tej (amiben kelesztjük az élesztőt)
- csipet só
Elkészítés
Az élesztőt 1dl langyos tejben és egy kiskanál cukorral futtatjuk. A lisztet a vajjal össze morzsoljuk és a többi hozzá valót is beletesszük, jól eldolgozzuk hogy rétes tészta keménységű legyen! 30 percig pihentetjük.
Kinyújtjuk 3 mm vékonyra és derelye metszővel 10 cm nagyságú lapokra vágjuk. A lapok belsejét bevágjuk és a végeket a vágáson áthúzzuk.. Vigyázat nagyra nő sütés közben! Forró, bő olajban fedővel lefedve mindkét oldalát szép barnára sütjük. Még melegen vaníliás cukorra meghintjük! Túróval töltve még ízletesebb!
Kelt csörögefánk recepthez kapcsolódó receptek
További Fánk receptek kategóriák
Kelt csörögefánk
Laktatós finom, kezdők is elkészíthetik!