Kelt forgács fánk recept

Kelt forgács fánk
3.5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Bali78

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
6377

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Horváth Ilona recepje

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 35 dkg finomliszt
  • 5 db tojássárgája
  • 5 dkg cukor, vagy cukor helyette 3-5 csomag van.cukor
  • 6 dkg vaj
  • 1.5 dkg élesztő
  • 1 dl tejföl
  • 0.5 dl deci tej, amibe az élesztőt felfuttajuk
  • 2 evőkanál rum
  • csipet só
  • olaj a sütéshez
  • tetejére fahéjas porcukor, vagy lekvár, én csoki öntetet használtam

Elkészítés

Az élesztőt egy evőkanál langyos tejben felfuttatjuk, a lisztet a vajjal összemorzsoljuk és a többi anyaggal összekeverve jól kidolgozzuk. Ha kevés a liszt még hintünk bele, és addig dagasztjuk, míg rétestészta keménységű nem lesz, azaz elválik a kéztől és a táltól. Fél órát pihentetjük.

Kinyújtjuk kb. 3 mm vékoonyra (én 5 miliméteresre, szeretek beleharapni) és kb. 5-6 cm-es darabokat vágunk ki belőle, a belsejét hosszában 1x vagy 2x bevágjuk és a végeket átdugjuk a nyíláson. Forró, bő olajban percek alatt megsül, megfordítjuk. Kiszedjük szalvétára, vagy valamire, hogy beszívja a lecsöpögő olajat. Meghintjük fahéjas porcukorral, aki akar ehet hozzá rummal elkevert, hígitott baracklekvárt, vagy akármilyen lekvárral CSOKIÖNTETTEL NAGYON JÓ!!!

Jó étvágyat. Akinek van dagasztó gépe, annak könnyebb!!!! Ha marad másnap reggelire kicsit megszárad, mikróban, vagy ha az nincs, picit vizzel meghintve sütőben 2 perc alatt ismét puha lesz és tejjel, kakaóval, tejeskávéval isteni reggeli. Ez csak egyszer fordult elő nálunk. A lényeg, hogy vastagabb, s harapnivaló mint a rendes fánk, csak a formája más!!!


Kelt forgács fánk recepthez kapcsolódó receptek

Kelt forgács fánk

Kelt forgács fánk

Horváth Ilona recepje

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Kelt forgács fánk recepthez

Bali78 - 2012. január 27.
T. Receptvarázs! Elnézést, írom a receptet! Hozzávalók: 35 dkg finom liszt, 5 tojássárgája, 5 dkg cukor, vagy cukor helyette 3 -5 csom.van.cukor, 6 dkg vaj 1,5 dkg élesztő 1 deci tejföl fél deci tej, amibe az élesztőt felfuttajuk 2 evőkanál rum, csipet só, olaj a sütéshez, tetejére fahéjas p.cukor, vagy lekvár, én csoki öntetet használtam Az élesztőt egy evőkanál langyos tejben felfuttatjuk, a lisztet a vajjal összemorzsoljuk és a többi anyaggal összekeverve jól kidolgozzuk. S ha kevés a liszt még hintünk bele, s addig dagasztjuk, míg rétestészta keménységű nem lesz, azaz elválik a kéztől és a táltól. Fél órát pihentetjük. Kinyújtjuk kb. 3 mm vékonyra és (én 5 mm,szeretek beleharapni) nyújtottam kb. 5-6 cm-es darabokat vágunk ki, a belsejét hosszában 1x vagy 2x bevágjuk és a végeket átdugjuk a nyíláson. Forró, bő olajban percek alatt megsül, megfordítjuk. Kiszedjük szalvétára, vagy valamire, hogy beszívja a lecsöpögő olajat. Meghintjük fahéjas porcukorral, s aki akar hozzá rummal elkevert, hígitott baracklekvárral, vagy akármilyen lekvárral CSOKIÖNTET NAGYON JÓ HOZZÁ!!!!!!!!!!. Jó étvágyat. Akinek van dagasztó gépe, annak könnyebb!!!!!!!!!! Ha marad másnap reggelire kicsit megszárad, mikróban, vagy ha az nincs, picit vizzel meghintve sütőben 2 perc alatt ismét puha lesz és tejjel, kakaóva, tejeskávéval isteni reggeli. Ez csak egyszer fordult elő nálunk. A lényeg, hogy vastagabb, s harapnivaló mint a rendes fánk, csak a formája más!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
thumb
Receptvarázs - 2012. január 27.
Kedves Bali! Köszönjük a képet, de megtenné, hogy magát a hozzávalókat és a lépéseket is megírja nekünk? Hiszen mégis csak Ön sütötte meg :) Nagyon guszták a fánkok! Várjuk és köszönjük! Üdvözlettel, a receptvarázs csapata