Kelt pogácsa lila hagymával recept

Kelt pogácsa lila hagymával
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

130 perc

Megnézték:
1301

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A frissen sült, puhán - sósan foszló hagymás pogácsa tartalmas leves után bőven elegendő második fogás. Tízóraira, uzsonnára, citromos tea mellé kiváló.

8 személyre

  • 1 dl tej
  • csipet cukor
  • 4 dkg élesztő
  • 0.5 kg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 evőkanál só
  • 1 db tojás
  • 3.5 dl tejföl

Kenéshez:

  • 7 dkg vaj
  • 4 fej lila hagyma

Tetejére:

  • 1 db tojás

Elkészítés

A langyos, cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt. Amíg felfut, a vajat eldörzsöljük a sóval kevert liszttel. A közepébe készített mélyedésbe öntjük a tojással elkevert tejfölt és az élesztős tejet. Összeállítjuk a tésztát, fóliával letakarjuk, 3-4 órán át a hűtőben pihentetjük.

A negyedbe vágott lila hagymát felszeleteljük, a vajon megpirítjuk, háromnegyedét langyosan a lisztezett deszkán vastagabbra nyújtott tésztára kenjük. Szokás szerint hajtogatjuk, kissé megint kinyújtjuk, rákenjük a maradék sült hagymát, hosszában-keresztben négybe hajtjuk, letakarjuk, 1 órát kelesztjük.

Ujjnyi vastagra nyújtjuk, apró pogácsa szaggatóval megformázzuk. Kettő nagy tepsibe sütőpapírt terítünk, rárakosgatjuk a pogácsákat. Amíg 200 fokra melegszik a sütő, megint pihentetjük. A pogácsák tetejét közvetlenül a forró sütőbe helyezés előtt átsimítjuk felvert tojással. Kb. 15 perc alatt pirosasra sütjük. Magában, vagy fűszeres joghurtos, tejfölös mártogatóssal kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok! Készítette: Nyersné Vajda Márta


Kelt pogácsa lila hagymával recepthez kapcsolódó receptek

Kelt pogácsa lila hagymával

Kelt pogácsa lila hagymával

A frissen sült, puhán - sósan foszló hagymás pogácsa tartalmas leves után bőven elegendő második fogás. Tízóraira, uzsonnára, citromos tea mellé kiváló.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés