Kelt tésztából készült gombóc recept

A kép nem található/var/www/vhosts/www.receptvarazs.hu/images/uploads/19_74_2_1.png
4 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

75 perc

Megnézték:
2055

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a gombóc Sziléziából származik, ahol az aszalt gyümölcsöket szokás szalonnával is fogyasztani. Az alábbi változat kevésbé bizarr párosítás.

6 személyre

  • 37.5 dkg liszt
  • 1 kiskanál cukor
  • 3 dkg friss élesztő
  • 1 csipet só és szerecsendió
  • 2.5 dl tej
  • 2 db tojás
  • 35 dkg aszalt gyümölcs
  • 1 kiskanál cukor
  • 1 darabka fahéj
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 3 evőkanál víz
  • 5 dkg vaj

Elkészítés

Szórjuk tálba a lisztet. Futtassuk fel az élesztőt 2 evőkanál langyos cukros tejben. Öntsük a lisztbe vájt mélyedésbe. Hintsünk rá egy kis lisztet.

Hagyjuk a kovászt kb. 15 percig kelni, amíg a felületén repedések nem keletkeznek. Adjuk hozzá a tojásokat, a sót és a szerecsendiót, és gyúrjuk jól össze. Akkor jó, ha a tészta elválik az edény falától.

Takarjuk le és kelesszük még 15 percig. Forraljunk egy nagy fazékban bőséges mennyiségű sós vizet. Formáljunk a tésztából gombócokat, s amikor a víz felforrt, csúsztassuk bele őket. 5 perc múlva óvatosan keverjük meg.

Az aszalt gyümölcsöt forrósítsuk fel 3 evőkanál vízben 1 kiskanál cukorral és a fahéjjal, majd ez utóbbit tálalás előtt dobjuk ki. A vajban pirítsuk világosra a zsemlemorzsát, és szórjuk a gombócra. A meleg, illatos aszalt gyümölccsel körítve tálaljuk.


A kép nem található/var/www/vhosts/www.receptvarazs.hu/images/uploads/19_74_2_1.png

Kelt tésztából készült gombóc

Ez a gombóc Sziléziából származik, ahol az aszalt gyümölcsöket szokás szalonnával is fogyasztani. Az alábbi változat kevésbé bizarr párosítás.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés