Kelt vajas tekercs recept

Kelt vajas tekercs
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
6597

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Vendégváráshoz vagy akár egy tartalmas leves után kiváló kelt tészta. Édes töltelékkel is készíthetjük, ám akkor a cukor-só arányt értelemszerűen meg kell változtatnunk. Kenyérsütőgéppel is bedagaszthatjuk.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

18 db tekercs tésztájához

  • 0.5 kg liszt
  • 3 dl langyos tej
  • 3 dkg élesztő
  • 1 tk porcukor
  • 1 db tojás sárgája
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 1 tk só

A krémhez

  • 10 dkg lágy vaj
  • 1 tk só
  • 1 db tojás sárgája
  • 20 dkg Trappista sajt
  • 5 dkg Karavánsajt

Elkészítés

Az élesztőt 1 dl cukrozott tejben felfuttatjuk. A tojássárgáját és a sót elkeverjük a maradék tejjel és az élesztős tejjel meg az olvasztott vajjal együtt a langyos liszt közepén kialakított mélyedésbe tesszük. Lágyabb kelt tésztát készítünk, simára dolgozzuk, duplájára kelesztjük. A sajtokat megreszeljük, a krémhez valókat összekeverjük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkára terítjük, nagyra és vékonyra nyújtjuk. Megkenjük a sajtos vajkrémmel. Hosszanti oldalánál kezdve feltekerjük, éles késsel trapéz alakúra darabokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, 30 percet még kelesztjük. Közben a sütőt 170 fokra előmelegítjük. A megkelt tészta tetejét megkenjük a vaj-tej elegyével és a forró sütőben 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta


Kelt vajas tekercs recepthez kapcsolódó receptek

Kelt vajas tekercs

Kelt vajas tekercs

Vendégváráshoz vagy akár egy tartalmas leves után kiváló kelt tészta. Édes töltelékkel is készíthetjük, ám akkor a cukor-só arányt értelemszerűen meg kell változtatnunk. Kenyérsütőgéppel is bedagaszthatjuk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Kelt vajas tekercs recepthez

thumb
vajdamarta - 2013. február 05. 12345
Köszönöm, kedves Receptvarázs!
thumb
Receptvarázs - 2013. február 05. 12345
Kedves Márta!

Javítottuk a recepted szövegét a kérésednek megfelelően. :)
thumb
vajdamarta - 2013. február 01. 12345
Bocsánat, elírtam, mert "A sajtokat megreszeljük, a kenéshez valókat krémesre keverjük " helyett helyesen így szól az elkészítés módja: A sajtokat megreszeljük, a krémhez valókat összekeverjük.