Kemencés pogácsa

Kemencés pogácsa

Ez egy nagyon egyszerű pogácsarecept, ha megfelelő minőségű liszttel készítjük, és a sajton felül a pisztáciától különleges íze is lesz. Kemencében a legfinomabb megsütni. Akinek van, az okvetlen próbálja ki!

4 személyre

  • 37.5 dkg süteményliszt
  • 10 dkg lágy vaj
  • 1 db tojás
  • 175 ml tejföl
  • 1 teáskanál só
  • 1 csomag expressz élesztő
  • 1 db tojás a kenéshez
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 3 dkg zöld natúr pisztácia
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A lisztet a dagasztógép keverő táljába szitáljuk. Elkeverjük benne a gyors élesztőt, hozzáadjuk a többi anyagot, és a dagasztó géppel bedagasztjuk sima tésztává.

A tésztát lisztezett munkalapon kb. 2 cm vastagságúra nyújtjuk, tetejét átlósan késsel bevagdaljuk, és közepes pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.

Szilikonnal bélelt sütőlemezre helyezzük, egymástól megfelelő távolságra, és megkenjük felvert tojássárgájával. Reszelt sajttal, és darabosra vagdalt zöld natúr pisztáciával megszórjuk (elhagyható). Előmelegített, légkeveréses sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük.