Kenyér recept

Kenyér
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Nagy Andrea

Nehézség:

Elkészítési idő:

180 perc

Megnézték:
1402

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nincs nemesb cselekedet, mint kenyeret sütni. Mintha megelevenedne a múlt a kezem alatt, mikor dagasztok.

4 személyre

  • 50 dkg liszt
  • 1 db közepes krumpli főve, összetörve
  • 0.5 evőkanál só
  • 0.5 csomag instant élesztő (1-1,5 dkg a hagyományosból)
  • 3 dl meleg víz
  • 1 kávéskanál cukor

Elkészítés

A hozzávalókat összedagasztjuk, majd egy órán át kelesztjük a tésztát - dunna alatt alszik a kenyerem ilyenkor, aztán megint dagasztom a tésztát, majd megint egy órát pihen. A harmadik dagasztás után a tésztát egy kb. 15 cm átmérőjű, kivajazott tortaformába tesszük, nedves konyharuha alatt kelesztjük még kb. fél órát, ezt követően megkenjük vízzel a tetejét, megszórjuk szezámmaggal, lenmaggal, majd 200 fokra előmelegített, alul-felül sütéses sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Miután a kenyér megsült, rácsra téve hagyjuk kihűlni, a tetejét kenjük át vízzel és konyharuhával takarjuk le, így fog megpuhulni a héja.


Kenyér recepthez kapcsolódó receptek

Kenyér

Kenyér

Nincs nemesb cselekedet, mint kenyeret sütni. Mintha megelevenedne a múlt a kezem alatt, mikor dagasztok.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Kenyér recepthez

thumb
Nagy Andrea - 2012. március 17.
Egy kávéskanál cukor persze kell az élesztőnek, még az instantnak is, azt is célszerű felfuttatni. Illetve miután a kenyér megsült, rácsra téve hagyjuk kihűlni, a tetejét kenjük át vízzel, és konyharuhával takarjuk le, így fog megpuhulni a héja.