A sütőtök fontos udvari ajándék, bár sokan megtörték a fejüket, milyen ízletes főzni egy nagy bogyóból. Az alábbiakban néhány étkezés receptjei vannak a beavatáshoz!
Tök saláta
- 1 bögre reszelt tök
- 1 csésze reszelt alma
- birs vagy citromlé
- citrom szenvedély
- méz
- dió
Előkészítés:
Dió morzsolódik. Rácsavarja a citrom külső sárga rétegét, nyomja meg a levet. Keverjük össze a mézet citromlével, adjunk hozzá reszelt sütőtök, alma, morzsolt dió, valamint keverjük össze.
Sütőtök rakott
- 500 g tök
- 100 g búzadara vagy rizs
- 100 g cukor
- 3 tojás
- 3 evőkanál vaj
- fahéj
- tökmag
- citromhéj
Előkészítő munka:
Rácsavarja a megtisztított tököt nagyszerű forgácsra. Különböző a tojássárgája a fehérektől. Keverjük össze a vajat tojássárgájával, valamint cukorral, adjunk hozzá reszelt citrom szenvedélyt, fahéjat, vágott tökmagot. Tegye bele a reszelt tököt, a búzadarát vagy a víz százalékában duzzadt rizst (vastag rizskása) a tömegbe, valamint a rétegbe biztonságosan felvert tojásfehérjét (habverés közben adjon hozzá egy kevés sót). Tegye a kész masszát egy zsírozott penész, fedjük le a tetejét vajjal füst és szakács egy előmelegített tűzhely. Ajánlat bogyós mártással. A tökmagot dióval lehet cserélni.
Szilva és tök Lecho
- 500 g tök
- 300 g szilva
- 500 g paradicsom
- 50 g hagyma
- 100 g vagy 20 gerezd fokhagyma
- 100 g zúzott mogyoró
- 2-3 tbsps olívaolaj
- 1 evőkanál fehér borecet
- 3 ág kakukkfű
- cukor
- só
Előkészítő munka:
Vágjuk a sütőtök jobbra apró kockákra, paradicsom és szilva a kis szegfűszeg, szelet a fokhagymát és a hagymát finoman. Fry a hagymát, fokhagymát olívaolajban, tartalmazza a sütőtök, valamint pároljuk alacsony lángon, amíg félig puha, majd tartalmazza a szilva és a paradicsom, alaposan keverjük össze, és továbbra is pároljuk, fokozatosan beleértve kakukkfű, diófélék, cukor, valamint a só. Egy perccel a folyamat vége előtt adjunk hozzá fehérbor-ecetet,és készítsünk egy kicsit extra. Öntsük sterilizált üvegekbe, és zárjuk le. Lecho csodálatos, valamint savanyú, valamint a pályázati, így több alkalmas csirke, valamint halételek.
Sült tök rozmaringgal
- 400-500 g tök
- rozmaring gallyak
- őrölt fekete bors
- só
- olívaolaj
Előkészítő munka:
A sütőtök megtisztítják, valamint vágott jobbra szeletekre, meghintjük olajjal, képzett sóval, apróra vágott rozmaring gyógynövények, néhány szál és bors. Szervezze meg egy lapos serpenyőben. Süssük a sütőben 180 db C hőmérsékleten körülbelül 15 percig. Ajánlat meleg.
Tök halászlé
- 600 g tök
- 300 g sárgarépa
- 300 g burgonya
- 3 hagyma
- 300 ml tejszínhab
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2-3 teáskanál reszelt gyömbér
- vaj
- olaj
- só, bors
Előkészítés:
Lereszeljük a sütőtök, vágjuk a sárgarépa, burgonya, hagyma, valamint megsütjük olajban. Tartalmazzon reszelt gyömbért, borsot és fokhagymát, tegyen egy kis vizet, és párolja fel, amíg a zöldségek lágyak. Ezután keverjük össze, valamint tartalmazza a tejfölt és sót a növényi masszát. A savanyú krém helyett barnás-sárga olvasztott sajtot használhat.
Csomagolt sütőtök
- kis sütés tök
- kis cukkini
- 3 paradicsom
- 2 paprika
- 2 hagyma
- 1 sárgarépa
- 3 gerezd fokhagyma
- 500 g darált hús
- 200 g Cheddar sajt
- 150 ml tejszínhab
- 1 evőkanál liszt
- só, bors
Előkészítés:
Kezdetben készítsük el a sütőtök töltelékét: finoman apróra vágott hagymát, valamint fokhagymát sütjük egy serpenyőben felmelegített olajban, majd a darált húst, majd a paradicsomot, valamint a darabokra vágott cukkinit. Minden apró dolgot megsütünk, amíg a zöldségek világossá nem válnak. Készítse elő a mártást: öntsön tejfölt közvetlenül egy serpenyőbe, tartalmazzon egy evőkanál lisztet, sót, valamint borsot, valamint meleg, finoman keverve. Vágja le a kupakot, és távolítsa el a magot a sütőtökből. Ezután fektesse a fogászati tölteléket rétegekben-először a darált húst zöldségekkel, öntsön lisztmártást, szórja meg előre reszelt sajtot, majd tegye még egyszer a darált húst, a mártást, valamint a sajtot. A fogászati tölteléket sűrűn kell elhelyezni,a sajt az utolsó. Helyezze az eltávolított kupakot a töltött tökre, helyezze a sütőbe, és szakács 180 6c C-on körülbelül egy órán keresztül.
Sütőtök palacsinta
- 800 g reszelt tök
- 100 g reszelt Parma sajt
- 2 evőkanál tej
- 2 evőkanál liszt
- 2 tojás
- só, bors
- olaj sütéshez
- tejföl
Előkészítés:
Rácsavarjuk a tököt, adjunk hozzá tojást, lisztet, tejet, valamint reszelt Parma sajtot. Keverjük addig, amíg egyenletes tömeg nem jön létre. Tartalmazza a sót, valamint a borsot ízlés szerint. Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, majd öntsük a sütőtök tésztát egy kanállal. Süssük kis palacsintát 2-3 percig az egyik oldalon, valamint a különböző más, amíg a palacsinta át arany. A sütőtök palacsinta szintén jó ízű lesz a görög joghurttal.
Pácolt sütőtök
- 1 kg tisztított tök
- 15 gerezd fokhagyma
- 1 chili
- 150 ml almaecet
- 150 g cukor
- 100 ml olaj
- 100 ml víz
- 20 g só
- 6-8 szál petrezselyem
Előkészítés:
Vágjuk a tököt hatalmas kockákra, vágjuk a fokhagymát, a petrezselymet és a chili-t is. Öntsön vizet, ecetet, olajat egy serpenyőbe, adjon hozzá sót és cukrot. Kínál felforraljuk, és tegye a sütőtök kocka. Még egyszer forraljuk fel, majd cseréljük ki az alacsony lángot, szakács fél órán keresztül, egyszer-egyszer remegve a potot. Végül forraljuk, többek között a fokhagyma, chili és petrezselyem, forraljuk fel, és megszabadulni a bankot a meleget. A meleg sütőtöket üvegekbe helyezzük, hermetikusan lezárva, lehűtve, melegen lefedve.
Ajánláshoz:
- A sütőtök gazdag provitamin a-karotinban. Minél sárgább a tökhús, annál több karotin. Kevés kalóriát tartalmaz, de sok vitamint, rostot, foszfort, vasat, telítetlen növényi olajokat tartalmaz.
- Tök könnyen hasznosítható a szervezetben, ez kiszárad a szervezetben, ezért ajánlott szív-és vese ügyfelek, valamint az egyének, hogy szükség zsírtalanító a szervezetben.
- Tökmag is használható-lehet használni, hanem dió.
- A semleges tök íz szinte az összes zöldséget kiegészíti.
- A chowder elkészítésekor a zöldségeket nem kell gondosan vágni, mivel ezek kombinálódnak.
- Annak érdekében, hogy a sütőtök chowder sokkal nagyobb legyen, burgonyával dobják.
- A sárgarépa minden bizonnyal nem csak gazdagabb preferenciát, hanem világosabb árnyalatot is ad a sütőtöknek.
- Petrezselyem, zeller, kakukkfű, oregánó vagy rozmaring lehet használni, hogy az íze.
- Annak érdekében, hogy az öko-barátok ne veszítsék el aromájukat, röviddel a felajánlás előtt szerepelnek az edényben.
Színes, illatos, valamint igazán ízletes: tök krémleves tigrisrákkal, gyömbérrel és konyakkal
Ez a megfelelően elkészített leves igazi élvezet lesz a szájban. A recept kiderül, hogy nagyon színes, esztétikus és nagyon finom – egy kiváló élvezet, ha a látogatók jönnek hozzád, vagy azt szeretné, hogy kényeztesse a család könnyen. Abban az esetben, ha otthonában van minden alkatrész, a kókusztej kivételével, helyettesítheti sovány savanyú krémmel.
Aktív összetevők:
- Tök-400 gramm
- Cukor – 1 evőkanál
- Kókusztej-400 ml
- Baromfi húsleves-2 liter
- Sárga curry (por) – 1 evőkanál
- Növényi olaj-50 ml
- Konyak-50 ml
- Gyömbér gyökér-20 gramm
- Hal szósz-20 ml
- Koriander-20 gramm
- Környezetbarát hagyma-10 gramm
- Tisztított tigrisrák-200 gramm
- Só-preferencia
Előkészítés:
1. Hámozzuk meg a tököt, vágjuk apró darabokra, permetezzük cukorral, meleg növényi olajjal egy serpenyőben, majd süssük meg a tököt, amíg megpuhul.
2. Adjunk hozzá konyakot egy serpenyőbe, és hagyjuk párolni a tököt, rendszeresen kevergetve, amíg az összes alkohol el nem párolódik.
3. Ezután adjunk hozzá reszelt gyömbért, curry-t, folytassuk a szakács sütőtöket, keverjük össze.
4. Ezt követően közé sört, hal szósz, valamint a kókusztej, szakács közepes lassú hő körülbelül 10 percig. Ezután keverjük össze a levest, amíg zamatos.