Kenyérlángos - vastag tészta recept

Kenyérlángos - vastag tészta
3.5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
7946

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kedvenc sült tészta! Ez a kenyérlángos tészta receptje!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 3.2 dl víz
  • 2 kiskanál porélesztő
  • 0.5 kiskanál cukor
  • 50 dkg liszt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 kiskanál só

Elkészítés

Az élesztőt elkeverjük 3 evőkanál cukros vízzel, és 10 percig állni hagyjuk.

A lisztet egy nagyobb edénybe szitáljuk. A közepén kialakított mélyedésbe tesszük az olajat, a sót és a felfuttatott élesztőt, majd fokozatosan adagolva a maradék vizet is.

Tésztává gyúrjuk, majd konyharuhával letakarva, melegebb

helyen a duplájára kelesztjük.

Amikor megkelt, kétfelé osztjuk, egyenként téglalappá

nyújtjuk, majd egy sütőedénybe téve további 30-40 perc alatt ismét a duplájára kelesztjük.


Kenyérlángos - vastag tészta recepthez kapcsolódó receptek

Kenyérlángos - vastag tészta

Kenyérlángos - vastag tészta

Kedvenc sült tészta! Ez a kenyérlángos tészta receptje!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés