Kenyérlángos kolbásszal, virslivel recept

Kenyérlángos kolbásszal, virslivel
5 12

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
bankiani

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
6055

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kenyértésztát már mindenki sütött, hiszen a pizzatészta alapja is ez, főtt krumpli nélkül. Ezt a receptet a 2012 receptvarázs évkönyv nyereménykönyvemből Töki pompos néven beküldött olvasói recept alapján, kissé felturbózva saját ízesitéssel készítettem el. Nagyon nagy volt a sikere, hiszen eléggé fűszeres és itatja magát, mert dúsan megszórtam kolbász, ill. virsliszeletekkel. Nagyon laktató étel keveset lehet belőle egyszerre megenni. Baráti összejövetelekre, bulikra kiváló.

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 25 dkg finomliszt
  • 15 dkg rétesliszt
  • 20 dkg főtt krumpli
  • 1.5 dl víz
  • 0.5 csomag élesztő
  • pici cukor
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 10 dkg baconszalonna kockára vágva
  • 2 fej karikára vágott hagyma
  • 10 dkg kolbász
  • 20 dkg virsli
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 5 gerezd fokhagyma
  • sütőpapír a tepsiben (tepsi mérete: 30cm x 38cm)

Elkészítés

A szalonnadarabkákat kisütjük egy serpenyőben, kivesszük, majd a virslit karikára vágva szintén átsütjük, kivesszük, és végül a kolbászdarabkákat is átsütjük. A kisült zsírt, ha nem túl sok, a kenyértésztába gyúrjuk majd. Elkészítjük a kenyértésztát, 1 órán át kelesztjük meleg helyen. A sütőt előmelegítjük, és 200 fokon 10-15 percig sütjük a lángost, miután a tetejét villával megszurkáltuk.

Kivesszük, ha megsült és a fokhagymás tejföllel gyorsan megkenjük, a szeletelt hagymával meghintjük, a félig megsütött bacondarabkákkal megszórjuk, az átsütött kolbászkarikákkal a felét meghintjük, a másik felére a virslit tesszük. Tetejét meghintjük a reszelt sajttal és visszatesszük a sütőbe még 10 percre. Tálaláskor négyzetekre vágjuk.


Kenyérlángos kolbásszal, virslivel recepthez kapcsolódó receptek

Kenyérlángos kolbásszal, virslivel

Kenyérlángos kolbásszal, virslivel

Kenyértésztát már mindenki sütött, hiszen a pizzatészta alapja is ez, főtt krumpli nélkül. Ezt a receptet a 2012 receptvarázs évkönyv nyereménykönyvemből Töki pompos néven beküldött olvasói recept alapján, kissé felturbózva saját…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Kenyérlángos kolbásszal, virslivel recepthez

vajdamarta - 2012. január 06. 12345
Ani! Tudod, milyen sokszor járok így én is? Sok főztömet azért nem sikerül megörökítenem, mert nem mindig győzik kivárni a fotózáshoz szükséges beállítást, stb., ráadásul még maradék sincs hírmondónak
bankiani - 2012. január 06. 12345
Köszönöm Márti! Pedig a maradék lett lefényképezve másnap, nem a frissen sütött, gőzölgő lángos, a sajt a tetején kiszáradva, de mikroban felmelegitve is jó volt.
vajdamarta - 2012. január 06. 12345
Ani, ez nagyon gusztaaaaaaaa!!!