Kenyérlángos kolbásszal, virslivel

Kenyérlángos kolbásszal, virslivel

Kenyértésztát már mindenki sütött, hiszen a pizzatészta alapja is ez, főtt krumpli nélkül. Ezt a receptet a 2012 receptvarázs évkönyv nyereménykönyvemből Töki pompos néven beküldött olvasói recept alapján, kissé felturbózva saját ízesitéssel készítettem el. Nagyon nagy volt a sikere, hiszen eléggé fűszeres és itatja magát, mert dúsan megszórtam kolbász, ill. virsliszeletekkel. Nagyon laktató étel keveset lehet belőle egyszerre megenni. Baráti összejövetelekre, bulikra kiváló.

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 25 dkg finomliszt
  • 15 dkg rétesliszt
  • 20 dkg főtt krumpli
  • 1.5 dl víz
  • 0.5 csomag élesztő
  • pici cukor
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 10 dkg baconszalonna kockára vágva
  • 2 fej karikára vágott hagyma
  • 10 dkg kolbász
  • 20 dkg virsli
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 5 gerezd fokhagyma
  • sütőpapír a tepsiben (tepsi mérete: 30cm x 38cm)
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A szalonnadarabkákat kisütjük egy serpenyőben, kivesszük, majd a virslit karikára vágva szintén átsütjük, kivesszük, és végül a kolbászdarabkákat is átsütjük. A kisült zsírt, ha nem túl sok, a kenyértésztába gyúrjuk majd. Elkészítjük a kenyértésztát, 1 órán át kelesztjük meleg helyen. A sütőt előmelegítjük, és 200 fokon 10-15 percig sütjük a lángost, miután a tetejét villával megszurkáltuk.

Kivesszük, ha megsült és a fokhagymás tejföllel gyorsan megkenjük, a szeletelt hagymával meghintjük, a félig megsütött bacondarabkákkal megszórjuk, az átsütött kolbászkarikákkal a felét meghintjük, a másik felére a virslit tesszük. Tetejét meghintjük a reszelt sajttal és visszatesszük a sütőbe még 10 percre. Tálaláskor négyzetekre vágjuk.