Kenyérsütőben sült farsangi fánk

Kenyérsütőben sült farsangi fánk

Kenysérsütőgépben sütött farsangi fánk receptje.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához

  • 4 dl tej
  • 1 db tojás
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 2 ek cukor
  • 0 pici só
  • 1 ek sütőrum
  • 60 dkg liszt
  • 3 dkg porélesztő

A hozzávalók

  • porcukor, vaníliás cukor hempergetéshez
  • málna vagy sárgabarack lekvár a tetejére
  • étolaj a sütéshez
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Kenyérsütőgépbe tesszük a tészta hozzávalóit és kelt tészta programra állítjuk, majd kb. 1 óra 25 percen át sütjük.

A program lejárta után félórán át pihentetjük.

Ezután kanállal kiszaggatjuk és serpenyőben a fánkok mindkét oldalát pirosra sütjük.

A kész fánkokat porcukorban meghempergetjük és ízlés szerint lekvárral megkenjük őket.