Képviselőfánk recept

Képviselőfánk
4 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
5456

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A tejszínhabbal töltött fánkot a hagyomány szerint Nagy Frigyes császár francia szakácsának köszönhetjük. Nálunk a tejszínhab alá vaníliakrém is kerül a süteménybe.

12 személyre

  • 1 db citrom
  • 2.5 dl víz vagy tej
  • 12 dkg liszt
  • 1 késhegynyi bourbon vanília
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • 1 csipet cukor sütőpapír
  • 1 db tojássárgája
  • 2 kiskanál vaníliás cukor porcukor
  • 7 dkg vaj
  • 4 db tojás
  • 2.5 dl tejszín

Elkészítés

Mossuk meg a citromot, töröljük szárazra, és reszeljük le finomra a fél citrom héját. A tésztához forraljuk fel a vizet vagy a tejet egy csipetnyi sóval és vajjal. Szórjuk bele a lisztet. Állandó keverés mellett addig sűrítsük, amíg a massza összeáll, és elválik a lábas falától. Vegyük le a lángról, és keverjük tovább, hogy kissé kihüljön. Ezután dolgozzuk bele egyenként a tojásokat. Ne legyen túl híg. A végén adjunk még hozzá egy-egy késhegynyi bourbon vaníliát és sütőport, valamint citromhéjat és egy csipet cukrot.

Nedvesítsünk meg egy sütőlapot, és borítsuk be sütőpapírral. Töltsük a tésztát egy nagy csillagcsöves nyomózsákba, és nyomjunk a tepsibe kis halmokat.

Keverjük ki a tojássárgáját egy kevés tejszínnel, és kenjük be vele a fánkokat. Süssük a sütőben aranysárgára (kb.40 perc). Hagyjuk kihűlni, és vágjuk el a fánkokat középen vízszintesen.

Verjünk a tejszínből kemény habot, és édesítsük vaníliás cukorral. Töltsük a habot a felvágott képviselőfánkokba, és szórjuk meg porcukorral.

Tipp:

Felső/alsó láng: 200 °C
Gáz: 3-4.-es fokozat


Képviselőfánk recepthez kapcsolódó receptek

Képviselőfánk

Képviselőfánk

A tejszínhabbal töltött fánkot a hagyomány szerint Nagy Frigyes császár francia szakácsának köszönhetjük. Nálunk a tejszínhab alá vaníliakrém is kerül a süteménybe.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés