Képviselőfánk recept
Beküldő: ibi1950 Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Azért jó ez a krém, mert a farsangi fánk sütésekor megmaradt tojásfehérjéket itt fel tudjuk használni.
A recept hozzávalói ( személyre)
Égetett fánktészta:
- 2 dl víz
- csipet só
- 10 dkg zsiradék
- 20 dkg liszt
- 5 db tojás
A krémhez:
- 1 csomag főzős vaníliapudig
- ízlés szerinti cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 db tojásfehérje
Elkészítés
Elkészíthetjük a fánkot. Én egy rendes adag képviselőfánk tésztát készítettem. 2 dl víz, csipetnyi só, 10 dkg zsiradék, 20 dkg liszt. A vízben felolvasztottam a margarint, belekerült a só, és amikor forr a víz beletesszük a lisztet, addig kevergetjük, míg a lábas oldalától elválik, de vigyázzunk, hogy le ne égjen. Kicsit hűlni hagyjuk, majd egyenként beledolgozzuk az öt darab tojást.
A három tojás fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük, és egyenként teszünk bele három lapos evőkanál kristálycukrot, amivel jó keményre verjük. Félretesszük. 3 dl hideg vízben elkeverünk 2 evőkanál kristálycukrot, és a vaníliáscukrot, valamint a pudingport, és tűzre téve felfőzzük.
Amikor besűrűsödött, levesszük a tűzről, és belekeverjük a tojásfehérjéből vert habot, majd visszatesszük a tűzre, takaréklángon, állandó keverés mellett, átfőzzük, vigyázzunk, hogy le ne süljön. Beletöltjük a fánkokba a kész krémet. Amennyiben valaki fokozni kívánja még a sütemény értékét, tejszinhabbal teheti. Enyhén leporcukrozzuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!!