Képviselőfánk citromkrémmel recept

Képviselőfánk citromkrémmel
3.5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
3926

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Vajon mit képvisel? Valami jót, az biztos...

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 dl víz
  • 1 dl tej
  • 1 csipet só
  • 1 dkg cukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 9 dkg vaj
  • 12 dkg liszt
  • 4 db tojás

A töltelékhez:

  • 3 szem tojás
  • 12 dkg cukor + 1 evőkanál
  • 1 csomag pudingpor
  • 4 dl tej

A citromkrémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 5 dkg porcukor
  • citrom héja és leve

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A vizet a tejjel, a sóval, a cukorral, a kakaóval és a vajjal felforraljuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Akkor jó, ha a tészta elválik az edény falától. A meleg masszához egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és addig keverjük, míg teljesen egynemű tésztát nem kapunk.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a tésztából habzsákkal rózsaformákat nyomunk rá (használhatunk kanalat is), és sütőben 12-15 perc alatt keményre sütjük. Akkor jó, ha már nem látszik a zsiradék a tetején. A sütőből kivéve a fánkokat kicsit hűlni hagyjuk, majd vízszintesen kettévágjuk.

A töltelékhez a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a pudingport pedig a tejjel, 1 evőkanál cukorral és a tojássárgájával pudinggá főzzük, majd még forrón óvatosan a habhoz keverjük. A krémet habzsákba töltjük, a kettévágott fánkok alsó felébe töltjük, majd hagyjuk kihűlni.

Ezalatt a mascarponét összekeverjük a cukorral, a citromlével és a citromhéjjal, majd elektromos habverővel felhabosítjuk. Szintén habzsákba töltjük, majd a vaníliás krém tetejére nyomjuk, és a fánk tetejével lefedjük.


Képviselőfánk citromkrémmel recepthez kapcsolódó receptek

Képviselőfánk citromkrémmel

Képviselőfánk citromkrémmel

Vajon mit képvisel? Valami jót, az biztos...

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Képviselőfánk citromkrémmel recepthez

thumb
vajdamarta - 2011. január 29.
Kedves Györgyi, a mascarpone krémsajt szerűség, lefölözött tehéntejbő /régen bivajytejből/ íróval kevert, borkősavval kezelt, semlegesen zsíros ízű készítmény. A sajtos-vajas pultnál keresd, 7-900,-Ft / fél kg. Amióta ismerem a hulala tejszínt, azóta hagyományos besamelt készítek, hozzáadom a cukorral habosra kevert vajat a keményre vert hulala tejszínhabbal elkeverve, és ezzel helyettesítem a mascarponét. Sós változatban is készítem hidegtálaknál, töltelékeknél. Nekem jobban ízlik, kevésbé tömény ízű, megfelelően ízesítve leginkább a tiramisuban, a képviselőfánkban, ill. sósan szeretjük.
panni - 2011. január 29.
A képviselőfánk sütésétől mindig tartottam, kipróbáltam sikerült.El is fogyott.
Kárpáti Györgyi - 2011. január 28.
Nagyon szeretném elkésziteni ezt a fánkot, de szégyen ide szégyen oda, nem tudom mi az a mascarpone?????.