Képviselőfánk gránátalmával recept
Beküldő: vajdamarta Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
Nagyon sietős vendégvárónak készült, ezért a fánkot dr Oetker Képviselőfánk tésztaporból sütöttem és az előírás szerint dr Oetker Házi krémes krémporból kevert krémmel töltöttem meg. Nem fedezték fel a ’csalást’, ízlett mindenkinek. Az előírásnál kevesebb tejjel felvert krémport növényi tejszínhabbal lazítottam.
A recept hozzávalói ( személyre)
Hozzávalók 16 db fánkhoz
- 1 tasak dr. Oetker Képviselőfánk tésztapor (14 dkg)
- 12 dkg lágy Rama margarin
- 2 db tojás
- 2.5 dl víz
A krémhez
- 1 tasak dr. Oetker Házikrémes krémpor (23 dkg)
- 7 dl tej
- 3 dl Hulala növényi tejszín
Elkészítés
A fánkhoz valókat a zacskón levő utasítás szerint összekeverjük, dió nagyságú gömbökként sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, 200 fokon kb. 35 perc alatt megsütjük, majd felső harmadukat levágjuk. Robotgéppel a krémport és a 7 dl hideg tejet az előírás szerint kikeverjük. A tejszínt nagyon keményre verjük, hozzáadjuk a krémet. Habzsákba kanalazva a kihűlt fánkok alsó részét púposan megtöltjük, egy órán át hűtőben pihentetjük, gránátalma magokkal megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta