Képviselőfánk gránátalmával

Képviselőfánk gránátalmával

Nagyon sietős vendégvárónak készült, ezért a fánkot dr Oetker Képviselőfánk tésztaporból sütöttem és az előírás szerint dr Oetker Házi krémes krémporból kevert krémmel töltöttem meg. Nem fedezték fel a ’csalást’, ízlett mindenkinek. Az előírásnál kevesebb tejjel felvert krémport növényi tejszínhabbal lazítottam.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 16 db fánkhoz

  • 1 tasak dr. Oetker Képviselőfánk tésztapor (14 dkg)
  • 12 dkg lágy Rama margarin
  • 2 db tojás
  • 2.5 dl víz

A krémhez

  • 1 tasak dr. Oetker Házikrémes krémpor (23 dkg)
  • 7 dl tej
  • 3 dl Hulala növényi tejszín
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A fánkhoz valókat a zacskón levő utasítás szerint összekeverjük, dió nagyságú gömbökként sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, 200 fokon kb. 35 perc alatt megsütjük, majd felső harmadukat levágjuk. Robotgéppel a krémport és a 7 dl hideg tejet az előírás szerint kikeverjük. A tejszínt nagyon keményre verjük, hozzáadjuk a krémet. Habzsákba kanalazva a kihűlt fánkok alsó részét púposan megtöltjük, egy órán át hűtőben pihentetjük, gránátalma magokkal megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta