Képviselőfánk guacamoléval recept

Képviselőfánk guacamoléval
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1862

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A népszerű mexikói avokádókrémmel kis és nagy képviselőfánkot egyaránt megtölthetünk. A krémhez használt babpürét tetszés szerint 20 dkg sovány túróval is helyettesíthetjük.

4 személyre

  • 8 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 6 dkg vaj
  • 1 csipet só

A töltelékhez:

  • 0.25 dkg kígyóuborka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy paradicsom
  • 1 zöldcitrom leve
  • 2 kis avokádó
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 1 nagy konzerv fehér bab
  • 2 evőkanál apróra vágott korianderzöld, só, cayenne-i bors

Elkészítés

A tésztához felforralunk 1,5 dl vizet a vajjal és a sóval együtt. Beleszitáljuk a lisztet, és addig keverjük, amíg a massza összeáll és elválik a lábas aljától, melynek alján fehér hártyaréteg képződik.

Levesszük a lángról, és kis ideig hűlni hagyjuk. Kézi mixer dagasztókarjával egyenként beledolgozzuk a tojásokat, amíg sima és fényes tésztát nem kapunk.

A sütőt 220 °C-ra (légkeveréses sütő 200 °C, gázsütő 4–5-ös fokozat) előmelegítjük; a tepsit sütőpapírral kibéleljük. Két evőkanállal 5 adag kb. 7,5 cm átmérőjű és 3 cm magas tésztahalmot teszünk a tepsibe.

Az előmelegített sütőben a képviselőfánkokat 18–20 perc alatt aranybarnára sütjük. Kivesszük a sütőből, és a fánkok oldalát késheggyel vagy egy hústűvel megszurkáljuk. Visszatesszük a sütőbe, és 5 perc alatt készre sütjük. Kivesszük, és süteményes rácson kihűtjük.

A töltelékhez a babot lecsepegtetjük. Turmixgépben pürésítjük. Félbevágjuk a 2 avokádót, kimagozzuk, a húsát evőkanállal kikaparjuk, majd egy tálban villával durvára törjük. Hozzáadjuk a babpürét és a zöldcitrom lét és összekeverjük.

Megmossuk a paradicsomot, félbevágjuk és kimagozzuk. A húsát apró kockákra vágjuk. Megtisztítjuk a hagymát és felaprítjuk. Az uborkát jól megmossuk, szárazra töröljük és felkockázzuk. Megtisztítjuk a fokhagymát, és áttörjük a fokhagymaprésen. A zöldségeket, a fokhagymát és a korianderzöldet az avokádókrémhez adjuk, az egészet jól összekeverjük; sóval és cayenne-i borssal ízesítjük.

A képviselőfánkokat ollóval vízszintesen félbevágjuk, és megtöltjük az avokádókrémmel. Salátalevelekkel díszítjük, és azonnal tálaljuk.

Képviselőfánk humusszal: A keleties csicseriborsókrémhez 1 nagy konzerv csicseriborsó tartalmát leöblítjük és lecsepegtetjük. Turmixgépben pürésítjük, közben hozzáadunk 1 evőkanál tahinit (szezámmagkrém), 1 gerezd áttört fokhagymát és 1 citrom levét. Hozzákeverünk még 1 db apróra felkockázott kígyóuborkát, 1 reszelt sárgarépát, 2 vékonyan felkarikázott újhagymát, valamint 1 kisebb, apró kockára vágott, piros húsú paprikát. Római köménnyel, sóval és borssal ízesítjük.


Képviselőfánk guacamoléval recepthez kapcsolódó receptek

Képviselőfánk guacamoléval

Képviselőfánk guacamoléval

A népszerű mexikói avokádókrémmel kis és nagy képviselőfánkot egyaránt megtölthetünk. A krémhez használt babpürét tetszés szerint 20 dkg sovány túróval is helyettesíthetjük.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés