Kétlazacos terrine recept

Kétlazacos terrine

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

200 perc

Megnézték:
2614

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Lazacszínű, lazacízű!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg friss lazacfilé
  • 1.5 dl tejszín
  • 5 db tojás
  • 1 kávéskanál curry
  • 20 dkg füstölt lazac
  • 2 evőkanál kapor
  • kevés só
  • frissen őrölt fekete bors

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A lebőrözött friss lazacot apróra vágjuk, összeturmixoljuk a tejszínnel, majd belekeverjük a tojást, a curryt, a sót és a borsot.

A lazacos tölteléket és a kockára vágott füstölt lazacot egy terrine-edénybe rétegezzük, meghintjük a kaporral, és alufóliával letakarva vízfürdőben addig sütjük, míg a víz gyöngyözni nem kezd.

Ekkor a sütőt lejjebb vesszük 120 °C-ra, és a terrine-t

további másfél órán át sütjük. Az állapotát időnként egy késsel ellenőrizzük: akkor kész, ha a kés éle tisztán és melegen húzható ki belőle. Hagyjuk lehűlni, és tálalásig hűvös helyen tároljuk.


Kétlazacos terrine recepthez kapcsolódó receptek

Kétlazacos terrine

Kétlazacos terrine

Lazacszínű, lazacízű!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés