Kétszer sült újkrumpli fokhagymás szósszal recept

Kétszer sült újkrumpli fokhagymás szósszal

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Megnézték:
1772

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Se hús, se hal - nem kell hozzá: így finom

2 személyre

  • 15 szem újkrumpli
  • 4 dl olívaolaj
  • só, bors
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 szál kakukkfűágacska
  • 1 evőkanál víz
  • tojássárgája
  • 1 db citrom leve
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál frissen aprított snidling

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A megtisztított krumplikat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, majd meglocsoljuk 3 evőkanál olívaolajjal, és sózzuk, borsozzuk.

A megtisztított fokhagymát a kakukkfűvel együtt alufóliába tesszük, a vízzel és egy kevés olívaolajjal meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd az alufóliát összezárva a krumpli mellé helyezzük, és kb. 40 percig sütjük.

Ha a krumpli megsült, kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni. A kihűlt krumplik tetejét kereszt alakban bemetsszük. Felhevítünk 3 dl olívaolajat, és a krumplit aranybarnára sütjük benne. Szalvétával leitatjuk a felesleges olajat, és a krumplit enyhén megsózzuk.

A fóliából kivett fokhagymát átpasszírozzuk, majd elkeverjük a tojássárgájával és a citromlével. Sózzuk, borsozzuk, és kézi mixerrel jól összedolgozzuk. Hozzákeverünk 1 és fél evőkanál olívaolajat, elkeverjük a tejföllel, a krumplik bevágott tetejére kanalazzuk, végül megszórjuk a snidlinggel.


Kétszer sült újkrumpli fokhagymás szósszal

Kétszer sült újkrumpli fokhagymás szósszal

Se hús, se hal - nem kell hozzá: így finom

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Kétszer sült újkrumpli fokhagymás szósszal recepthez

Zöncsi - 2012. június 28.
Olívaolajban nem szabad sütni:(