Kétszínű epreske - epres sütemény recept

Kétszínű epreske - epres sütemény
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Andi

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
3642

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Hamar elkészíthető, finom, puha és hamar elfogy :-) Természetesen más gyümölccsel is kipróbálható. Nekem most épp barackjoghurt volt itthon, de az epres még jobb bele. A joghurtos poharat használtam mérő edénynek, de azok kedvéért, akik a mérlegelős megoldást szeretik, mellékeltem a lemért súlyokat is.

7 személyre

  • 1 pohár liszt (300 g)
  • 1 csomag sütőpor (12 g)
  • 3 db nagyobb tojás
  • 1 pohár cukor (200 g)
  • 1 pohár joghurt (315 g)
  • 0.5 pohár olaj (1,5 dl)
  • 2 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 pohár eper (250 g)

Elkészítés

Az epret alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk, (ha nagyobb szemek, akár ketté is vághatjuk) és kicsit hagyjuk lecsöpögni.

A sütőt előmelegítjük, a tepsit (38*22 cm) kibéleljük sütőpapírral.

A lisztet egy tálba mérjük, elkeverjük benne a sütőport.

A cukrot a tojásokkal a gépi habverő legnagyobb fokozatával 3-4 percig verjük.

Majd hozzáadjuk a joghurtot és az olajat, legvégül a sütőporos lisztet.

Csomómentesre keverjük. A masszát két egyenlő részre osztjuk, majd az egyikhez keverjük a cukrozatlan kakaóport.

A sütőpapíros tepsibe simítjuk a kakaós tésztát, majd rá a világos masszát.

Az apró epreket a süti tetejére szórjuk.

Sütőben 180 fokon alul-felülsütéssel 40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Ha kihűlt, egy éles késsel szépen szeletelhető.

Porcukorral meghintve kínáljuk.


Kétszínű epreske - epres sütemény recepthez kapcsolódó receptek

Kétszínű epreske - epres sütemény

Kétszínű epreske - epres sütemény

Hamar elkészíthető, finom, puha és hamar elfogy :-) Természetesen más gyümölccsel is kipróbálható. Nekem most épp barackjoghurt volt itthon, de az epres még jobb bele. A joghurtos poharat használtam mérő edénynek, de azok kedvéért, akik…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés