KFC mézes barbecue-szószos csirkeszárnyak recept

KFC mézes barbecue-szószos csirkeszárnyak
4.5 6

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
19168

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kicsit félünk, mert rájöttünk pár amerikai étel autentikus receptjére. Márpedig ezek hangsúlyozottan titkosak. Legjobb esetben páncélszekrény-feltöréssel vádolhatnak minket, legrosszabb esetben jön a hadüzenet. Pedig egyszerűen csak ráéreztünk ezekre az ízekre. Vagy mégsem? Ez maradjon a mi titkunk!

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 20 db csirkeszárny
  • 2 db tojás
  • 1.5 dl tej
  • 3 evőkanál méz
  • 4 dl barbecue-szósz
  • 24 dkg liszt
  • olaj a sütéshez + a tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A csirkeszárnyakat félbevágjuk, majd alaposan leöblítjük és lecsepegtetjük. A tojást összekeverjük a tejjel, a mézet pedig a barbecue-szósszal, és mindkettőt félretesszük.

A lisztet egy zacskóba tesszük, majd a szárnyakat egyenként vagy kettesével a zacskóba helyezzük, és addig rázogatjuk, míg a liszt vékonyan be nem vonja őket.

A húst megforgatjuk a tejes-tojásos keverékben, forró olajban világosbarnára sütjük, majd a felesleges olajat szalvétával leitatjuk róla, és félretesszük hűlni.

A kihűlt szárnyakat egyenként a mézes barbecue-szószba mártjuk, majd enyhén kiolajozott tepsibe fektetjük, ügyelve arra, hogy ne érjenek össze. Kb. 15-20 percig sütjük, míg el nem veszítik fényességüket.


KFC mézes barbecue-szószos csirkeszárnyak recepthez kapcsolódó receptek

KFC mézes barbecue-szószos csirkeszárnyak

KFC mézes barbecue-szószos csirkeszárnyak

Kicsit félünk, mert rájöttünk pár amerikai étel autentikus receptjére. Márpedig ezek hangsúlyozottan titkosak. Legjobb esetben páncélszekrény-feltöréssel vádolhatnak minket, legrosszabb esetben jön a hadüzenet. Pedig egyszerűen csak ráéreztünk…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés