Kínai kólás csirkeszárny recept

Kínai kólás csirkeszárny

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
2880

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 12 db csirkeszárny
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál pirított szezámmag

A páchoz:

  • 2.5 dl kóla
  • 0.65 dl szójaszósz
  • 2 evőkanál száraz fehérbor
  • 3 db vékony szelet hámozott friss gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma (vékonyra szeletelve)
  • 0.25 kiskanál csilipehely

Elkészítés

A szárnyak csúcsos végét levágjuk és kidobjuk. A maradékot az ízületnél félbevágjuk, egy zárható műanyag zacskóba tesszük, majd hozzáadjuk a pác hozzávalóit, és lezárva jól összerázzuk. Ezután 1 órán át, néha megforgatva, hűtőben pácoljuk.

A páclét leöntjük és félretesszük, a szárnyakat lecsepegtetjük, szárazra törölgetjük, majd forró olajban, nagy lángon, többször megforgatva ropogósra sütjük (kb. 10 perc).

Leöntjük róla az olajat, ráöntjük a félretett pácot, majd 5 percig fedő alatt, azután 10 percig fedő nélkül főzzük (közben néhányszor átforgatjuk). Amikor a szósz besűrűsödött, egy tálra szedjük, és a szezámmaggal megszórva tálaljuk.


Kínai kólás csirkeszárny recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés