Kínai omlett recept

Kínai omlett
1 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
2007

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezzel az étellel mindenütt találkozhatunk, ahol a kínai kultúra virágzik. A friss zöldségeket feldarabolt pulyka- és csirkehússal elegyítve növelhetjük a fehérjebevitelt. Elkészítéséhez használjunk teflonbevonatú edényt, hogy minél kevesebb olajra legyen szükség.

4 személyre

  • 10 dkg darált pulykahús
  • 3 dkg mélyhűtött zöldborsó forrásban lévő vízben kiolvasztva és lecsepegtetve
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 2 kávéskanál szójaszósz
  • 20 dkg kínai leveles zöldség, csíkokra vágva
  • 10 dkg babcsíra
  • 12 dkg füstölt pulyka- vagy csirkehús, vékony szeletekre vágva
  • 10 dkg konzerv sulyom (vízigesztenye) felszeletelve vagy negyedelve
  • 2 db mogyoróhagyma, vékonyan felkarikázva
  • 6 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 2 kávéskanál apróra vágott friss gyömbér
  • 2 evőkanál száraz sherry
  • 2 evőkanál friss korianderzöld

Tálaláshoz

  • 0.5 kávéskanál szezámolaj
  • 1.5 evőkanál kínai babszósz
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál néhány csepp kínai csiliszósz
  • friss korianderlevelek a díszítéshez

Elkészítés

Melegítsük elő a grillsütőt magas fokozaton. Keverjük össze kézzel a darált pulykahúst 1 kávéskanál szójaszósszal. Forrósítsuk fel az olajat egy vastag fenekű, kb. 26 cm átmérőjű serpenyőben, tegyük bele a pulykahúst, és fakanállal meglazítva pirítsuk 3-5 percig vagy amíg enyhén megpirul, és morzsalékossá válik. Tegyük hozzá a kínai leveles zöldségeket, a babcsírát, a borsót, a füstölt pulyka- vagy csirkehúst, a vízigesztenyét, a mogyoróhagymát és a koriandert, és kevergetve süssük 2-3 percig.

Verjük fel finoman a tojásokat a fokhagymával, a gyömbérrel, a sherryvel és a maradék 1 kávéskanál szójaszósszal. Öntsük a serpenyőbe, ügyelve, hogy a tojásos keverék egyenletesen lepje el a zöldségeket és a pulykahúst. Süssük addig, amíg az omlett alja megszilárdul – közben óvatosan kavargassuk falapáttal, és emelgessük az omlett széleit, hogy a nyers tojásos keverék aláfolyjon. Csúsztassuk a serpenyőt a grill alá, és süssük rövid ideig, hogy a tojás felül is megszilárduljon.

Közben keverjük össze a szezámolajat, a babszószt, a balzsamecetet és a csiliszószt.

Vágjuk az omlettet háromszög alakú szeletekre, és tálaljuk a babmártással leöntve és korianderrel díszítve.

Tipp:

• A göngyölt kínai omletthez készítsünk 20 apró gombócot 15 dkg darált pulykahúsból és 1,5 kávéskanál szójaszószból. Pirítsuk 5-6 percig, majd szűrőkanállal vegyük ki a serpenyőből, melyben süssük meg a zöldségeket is. Forrósítsunk fel 1 kávéskanál napraforgóolajat egy 18 cm átmérőjű palacsintasütőben, és öntsük bele a tojásos keverék negyedét. Szórjuk rá a húsgombócok és a keverve sütött zöldségek negyedrészét, majd amikor a tojásos keverék megsült és megszilárdult, göngyöljük össze. Készítsünk 4 omlettet, tálaljuk a mártogatószósszal, és szórjuk meg apróra vágott friss korianderrel.

Miért egészséges?

• A tojás tartalmaz fehérjét, amely nélkülözhetetlen a szervezet egészséges működéséhez, valamint A-, B 2-, B12 és E-vitamint, meg niacint. A mélyhűtött zöldségek a hűtési folyamat végén eredeti C-vitamintartalmuknak még 60-70%-ával rendelkeznek, s ezt a szintet a tárolás során is megtartják. A kínai leveles zöldségek megfelelő mennyiségben tartalmaznak B-vitaminokat, különösen folsavat, valamint C-vitamint.

A recept tápértéke:

Tápérték adagonként, energia 300 kcal, fehérje 28 g, zsír 18 g (ebből, telített 4 g), szénhidrát 5 g (ebből cukor 3 g), rost 1,5 g, B12-vitamin, folsav, A-, B2-, B6-, C-, E-vitamin, vas, cink, B1-vitamin, niacin, kalcium, réz, kálium, szelén


Kínai omlett

Kínai omlett

Ezzel az étellel mindenütt találkozhatunk, ahol a kínai kultúra virágzik. A friss zöldségeket feldarabolt pulyka- és csirkehússal elegyítve növelhetjük a fehérjebevitelt.…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés