Kínai pirított csirke wokban recept

Kínai pirított csirke wokban
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1819

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál száraz fehérbor vagy sherry
  • 37 dkg csirkecombfilé bőr nélkül nagy darabokra vágva
  • 4 teáskanál étolaj
  • 18 dkg brokkoli
  • 3 teáskanál frissen reszelt gyömbér
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 db piros kaliforniai paprika nagyobb darabokra vágva
  • 120 ml csirkealaplé
  • 2 teáskanál csiliszósz
  • 2 teáskanál kukoricaliszt
  • 2 szál újhagyma ferdén nagy darabokra szeletelve
  • 4 dkg tört kesudió

Elkészítés

Egy tálban összekeverjük a szójaszószt a sherryvel, és jól megforgatjuk benne a húsdarabokat.

Kis lábosban, 2 teáskanál forró olajon, minimális vízzel, fedő alatt 4-5 percig pároljuk a brokkolit, hogy kívül ropogós legyen, de belül maradjon lédús, azután félretesszük egy időre.

Ezalatt wokban vagy mély teflonserpenyőben, közepes lángon felforrósítjuk a maradék olajat. 3 perc alatt aranybarnára sütjük a húst, majd átrakjuk egy tányérra.

A forró olajon fél percig pirítjuk a gyömbért és a fokhagymát, majd a brokkolival és a paprikával együtt további 2 percig folytatjuk az eljárást.

Hozzáöntjük az alaplevet és a csiliszószt is, majd az egészet felforraljuk. 1 evőkanál vízzel simára keverjük a kukoricalisztet, behabarjuk vele a zöldséges szószt, és 1 percig főzzük, hogy kissé besűrűsödjön.

Visszarakjuk a húst az ételbe, rászórjuk az újhagymát, majd 1 percig rázogatjuk a tűz fölött. A kesudióval közvetlenül tálalás előtt szórjuk meg.


Kínai pirított csirke wokban recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés