Kínai serpenyős tészta recept

Kínai serpenyős tészta
3.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
6659

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A vegyes zöldségekből és kacsamellfiléből wokban készülő fogásnak csau mien – pirított tészta – a neve. A tésztát édes, barnás, szójából készült hoiszin szósszal elkeverve tálalják.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2.5 dl zöldség- vagy tyúkhúsalaplé
  • 25 dkg kínai tészta
  • 4 db kicsontozott kacsamell
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 db nagy szál újhagyma
  • 30 dkg vegyes zöldség pl. sárgarépa, brokkoli, piros húsú paprika és póréhagyma
  • 11.5 dkg konzerv bébikukorica
  • 2 evőkanál földimogyoró-olaj
  • 2 evőkanál hoiszin szósz
  • 1 csapott kiskanál étkezési keményítő
  • 5 dkg babcsíra

Elkészítés

Felteszünk vizet forralni. Alacsony hőfokon előmelegítjük a sütőt. Felforrósítjuk a húsalaplét.

A tésztát egy tálba tesszük, leöntjük a forrásban lévő vízzel, és 6 percig állni hagyjuk.

A kacsamellfilékről eltávolítjuk a bőrt, majd a húst 1 cm széles és 7 cm hosszú csíkokra vágjuk. Egy tálban összekeverjük 1 evőkanál szójaszósszal.

A fokhagymát megtisztítjuk és összevágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk és felszeleteljük. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és gyufaszál vastagságúra összevágjuk. A kukoricát lecsepegtetjük, a tésztát leszűrjük.

Wokban vagy serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanál olajat. A húst kevergetve 4–5 percig pirítjuk benne. Egy tálba tesszük és melegen tartjuk.

Újra felforrósítunk 1 evőkanál olajat a wokban, ill. a serpenyőben. A fokhagymát, az újhagymát, a zöldségeket és a kukoricát a wokban kb. 15 másodpercig pirítjuk. Ha serpenyőt használunk, kb. 30 másodpercig kell pirítani.

A húst visszatesszük a serpenyőbe, hozzáöntjük a hoiszin szószt és a húsalaplét, és néhány percig főzzük.

A keményítőt elkeverjük 1 kiskanál hideg vízzel, a babcsírával együtt a serpenyő tartalmához keverjük, és 1–2 percig főzzük. Beletesszük a tésztát és 2 evőkanál szójaszószt. Jól összekeverjük, és a tésztát 3–5 perc alatt átmelegítjük.


Kínai serpenyős tészta

Kínai serpenyős tészta

A vegyes zöldségekből és kacsamellfiléből wokban készülő fogásnak csau mien – pirított tészta – a neve. A tésztát édes, barnás, szójából…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés