Kínai serpenyős tészta recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
A vegyes zöldségekből és kacsamellfiléből wokban készülő fogásnak csau mien – pirított tészta – a neve. A tésztát édes, barnás, szójából készült hoiszin szósszal elkeverve tálalják.
A recept hozzávalói ( személyre)
- 2.5 dl zöldség- vagy tyúkhúsalaplé
- 25 dkg kínai tészta
- 4 db kicsontozott kacsamell
- 3 evőkanál szójaszósz
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 db nagy szál újhagyma
- 30 dkg vegyes zöldség pl. sárgarépa, brokkoli, piros húsú paprika és póréhagyma
- 11.5 dkg konzerv bébikukorica
- 2 evőkanál földimogyoró-olaj
- 2 evőkanál hoiszin szósz
- 1 csapott kiskanál étkezési keményítő
- 5 dkg babcsíra
Elkészítés
Felteszünk vizet forralni. Alacsony hőfokon előmelegítjük a sütőt. Felforrósítjuk a húsalaplét.
A tésztát egy tálba tesszük, leöntjük a forrásban lévő vízzel, és 6 percig állni hagyjuk.
A kacsamellfilékről eltávolítjuk a bőrt, majd a húst 1 cm széles és 7 cm hosszú csíkokra vágjuk. Egy tálban összekeverjük 1 evőkanál szójaszósszal.
A fokhagymát megtisztítjuk és összevágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk és felszeleteljük. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és gyufaszál vastagságúra összevágjuk. A kukoricát lecsepegtetjük, a tésztát leszűrjük.
Wokban vagy serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanál olajat. A húst kevergetve 4–5 percig pirítjuk benne. Egy tálba tesszük és melegen tartjuk.
Újra felforrósítunk 1 evőkanál olajat a wokban, ill. a serpenyőben. A fokhagymát, az újhagymát, a zöldségeket és a kukoricát a wokban kb. 15 másodpercig pirítjuk. Ha serpenyőt használunk, kb. 30 másodpercig kell pirítani.
A húst visszatesszük a serpenyőbe, hozzáöntjük a hoiszin szószt és a húsalaplét, és néhány percig főzzük.
A keményítőt elkeverjük 1 kiskanál hideg vízzel, a babcsírával együtt a serpenyő tartalmához keverjük, és 1–2 percig főzzük. Beletesszük a tésztát és 2 evőkanál szójaszószt. Jól összekeverjük, és a tésztát 3–5 perc alatt átmelegítjük.