Kínai szezámmagos csirke (gluténmentes) recept

Kínai szezámmagos csirke (gluténmentes)
3 6

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
6994

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Lisztérzékenyek miatt csináltam meg, mert a kinakaiknál nem ehet ilyen allergiás betegségben szenvedő felnőtt, gyermek. Ízletes, gyorsan elkészíthető.

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A páchoz:

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál fehérbor
  • 1 teáskanál cukor

A panírhoz:

  • 0.5 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 db tojás
  • 6 evőkanál liszt (femini)
  • 3 evőkanál keményitő (gluténmentes)
  • 1 dl víz

A mázhoz:

  • 2 dl ketchup
  • 3 teáskanál szójaszósz
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál szeszámmag

Hozzávaló:

  • 1 db csirkemel (apróra vágva)
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

Először is a pácba beletesszük a csirkemelleket, kb. 2-3 órára.

Egy tálba beletesszük a hozzávalókat (liszt, keményitő, só, tojás, olaj, sütőpor, víz) és sürő masszát készítünk, beleforgatjuk a csirkemelleket. Elkészítjük a mázat.

A csirkemelleket bő forró olajban aranybarnára sütjük. Ahogy kivesszük az elkészült csirkemelleket, rögtön beletesszük a mázba, majd tálra tesszük. Risztésztával (forró tűzön megpiritva), vagy risszel tálaljuk.


Kínai szezámmagos csirke (gluténmentes) recepthez kapcsolódó receptek

Kínai szezámmagos csirke (gluténmentes)

Kínai szezámmagos csirke (gluténmentes)

Lisztérzékenyek miatt csináltam meg, mert a kinakaiknál nem ehet ilyen allergiás betegségben szenvedő felnőtt, gyermek. Ízletes, gyorsan elkészíthető.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Kínai szezámmagos csirke (gluténmentes) recepthez

blahunka Attiláné - 2011. december 08.
Bio Tamari Szójaszósz Clearspring 150ml Összetétel: teljes szójabab*(46%), víz, tengeri só, mirin(édes rizs*,víz,fermentált rizs*) *Ellenőrzött ökológiai gazdaságból Gluténmentes. Származási hely:Japán T. Geri. Én már sok mindent készítettem gluténmentesen, itt van egy megbizható szójaszósz, de ha ilyet nem talál, akkor anélkül is el lehet készíteni. Ennek az a lényege, hogy kinai étteremben nem tudnak enni, csak ha házilag készítik el. Igy ez biztos, hogy gluténmentes.
geri - 2011. december 08.
Ne haragudjon meg kedves receptíró, de ez nem gluténmentes. A szójaszósz miatt. Én lisztérzékeny vagyok és eddig még nem találkoztam olyan termékkel (szójaszósz), amiben ne lett volna búza - sajnos. Szeretnék hasonló ételeket elkészíteni, de majd' mindbe szükséges ez az összetevő. Ha esetleg tud olyan terméket, ami valóban gluténmentes örömmel venném, ha megosztaná velem. Köszönöm
Kinga - 2011. november 23.
Nyugodtan ki lehet javitani a receptvarázsnak, hiszen máséval is ezt teszi. Két helyen van elgépelés a rizs helyett risz van. Nehogy mán ezért irja ujra? Nem értem mit kell kötekedni ezért a két betü elirásáért, nem talált mást akit piszkálhat? Igényesnek Önnek kellene lennie, mert ilyet keresgél, ahelyett, hogy kipróbálná ezt a jó receptet.
ani1956 - 2011. november 22.
Szerintem cseréltesd le a recept szövegét, mert borzasztó ebben a rövid szövegben a sok helyesírási hiba! Legyünk igényesek.
thumb
blahunka Attiláné - 2011. november 16.
T. IBI! Ez 1 db csirkemellből készült, ahogyan a piacon árulják, csonttal együtt, ez kb. 4-5 személyre szól, attól függ, hogy ki mennyit eszik belőle, nekem másnapra is maradt, akkor is tökéletes lesz. Én nem ajánlom csirke combból.
thumb
ibi1950 - 2011. november 15.
Szeretném megkérdezni, hogy a hús mennyisége az fél kg körüli? Csirke mellből készül, vagy esetleg más rész (pl. filézett comb) is használható? Előre is köszönöm a választ. ibi1950
anikó - 2011. március 06.
ZS29 Én már elkészítettem, és nagyon finom lett, családomnak is ízelt, más nap is kitűnő étel.
zs29 - 2011. március 06.
dhjdfnvgln